Beyaz perdede bu hafta: 7 yeni film vizyona giriyor

Beyaz perdede bu hafta: 7 yeni film vizyona giriyor
7 yeni film, 27 Ekim Cuma günü sinemaseverler ile buluşacak.İşte, vizyona girecek o filmler: Son Akşam Yemeği: Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde vizyona giren Son Akşam Yemeği, cumhuriyetin ilanının bir...

7 yeni film, 27 Ekim Cuma günü sinemaseverler ile buluşacak.

İşte, vizyona girecek o filmler:

Son Akşam Yemeği: Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde vizyona giren Son Akşam Yemeği, cumhuriyetin ilanının bir gün öncesinde Çankaya Köşkü'nde verilen akşam yemeğini konu ediniyor. 28 Ekim 1923’te Çankaya Köşkü’nde, ülkenin kaderini değiştirecek kararlara imza atılmak üzeredir. Akşam verilecek yemek için mutfakta hummalı hazırlık devam ederken, köşkün yaşlı yamağı Ahir’e köyden bir ziyaretçi gelir. Çankaya Köşkü’nün üst katında yeni bir yönetim şekline geçiş tartışılıyordur ve ertesi gün cumhuriyet ilan edilecektir. Köşkün mutfağında ise aşçıdan yamağa tüm çalışanlar hüzün ve mutluluk dolu bu yirmi dört saate şahitlik edecektir. 

Çok Aşk: Film, korsan film satıcısı Coşkun’un bir yandan aşkı Ayla’nın, diğer yandan sinema tutkusunun peşinden koşmasını konu ediniyor.

Sır Şeytanın Kurbanları: Film, seri cinayetlerin gündemde olduğu bir dönemde, bir baş komiserin satanik bir cinayeti araştırmasını anlatıyor.

Oyun Bitti: Film, air soft oyunları oynayan Cenk, Cihan ve arkadaşlarının, başka bir Rus air soft takımı tarafından aldıkları maç teklifinde yaşadıklarını konu ediyor. Cenk, Cihan ve arkadaşları, yine ekip arkadaşları olan Tolga aracılığıyla, Rus bir air soft takımının, ucunda para ödülü olan bir maç yapmak istediklerini öğrenirler. Cenk, Cihan ve arkadaşları teklifi kabul eder. Oyunun oynanacağı ormanlık alana giderler. Oyun başladıktan kısa bir süre sonra, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark ederler. Rus takımının elindeki silahlar gerçektir. Artık Rus takımı avcı, Cenk, Cihan ve arkadaşları avdır. Ölümle hayat arasındaki ince çizginin üzerinde kıyasıya bir mücadele başlar.

Mavka: Ormanın Şarkısı: Film, sevgi ile Ormanın Kalbi’ni koruma görevi arasında zor bir seçim yapmak zorunda kalan ormanın ruhu Mavka'nın hikâyesini anlatıyor. Ormanın ruhu Mavka, yetenekli müzisyen Lukash’ı gördüğünde, sevgisi ve Ormanın Kalbi’nin Koruyuculuğu arasında çok zor bir seçim yapmak zorunda kalır. Bu sevgi; insan doğasının sihrini, yeteneklerini ve niteliklerini güçlendirip kötülüğe karşı konulmasına yardımcı olacaktır.

Çocuk ve Balıkçıl: Toronto Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen Çocuk ve Balıkçıl, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçiyor ve küçük Mahito’yu izliyor. Annesini kaybeden Mahito, alelacele babasının yanına taşraya taşınmak zorunda kalır. Burada terk edilmiş bir kulenin civarında oynar, gri bir balıkçıl kuşu sürekli karşısına çıkar. Kısa süre sonra hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmadığını anlar.

Bas Gaza Bas: 1991 yapımı Manta, Manta'nın devam filmi, yarışçı Bertie ile onun yolundan gitmek isteyen oğlunun hikâyesini anlatıyor.