Bursa'da "Tanpınar Yılı" ödülle taçlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2026'yı Tanpınar Yılı ilan etti ve edebiyatımızın en önemli isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar’ın adını taşıyan roman ödülü için başvuruların başladığını açıkladı.

Bursa'da "Tanpınar Yılı" ödülle taçlanıyor

”Şimdiye kadar gördüğüm şehirler içinde Bursa kadar muayyen bir devrin malı olan bir başkasını hatırlamıyorum" diyen edebiyatımızın kıymetli isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar çok sevdiği şehirde kendi adına verilen ödülle anılacak.

GEÇEN YIL NAZIM HİKMET BU YIL TANPINAR

Geçtiğimiz yılı 'Nazım Hikmet Yılı' ilan eden Bursa büyükşehir Belediyesi 2026'yı “Bursa Tanpınar Yılı" olarak geçirecek. Yazarın anısına yapılacak etkinlikler arasında en göze çarpanlardan biri ise adına verilen edebiyat ödülü olacak.

50 BİN LİRA ÖDÜL VERİLECEK

Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Ödülü ile hem edebiyatımıza yeni eserler kazandırılacak hem de Tanpınar edebiyatı tekrar hatırlanacak. 1 Mart 2026'ya kadar alınacak başvuruları, değerlendirecek jüride Hakan Akdoğan, Murat Cankara, Sibel Irzık, Nuri Sağlam ve Seval Şahin var. Yarışma sonunda birinci gelecek eserin sahibine 50 Bin TL ödül verilecek.

Yarışmaya katılmak ve başvuru koşullarını öğrenmek için, bursakultursanat.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ahmet-hamdi-tanpinar-roman-odulu-afis

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar