Cem Karaca filmine durdurma kararı geldi: Oğlu Emrah Karaca'dan tepki geldi

Cem Karaca filmine durdurma kararı geldi: Oğlu Emrah Karaca'dan tepki geldi
Cem Karaca'nın hayatını konu alan Gözyaşları filminin, mahkeme kararıyla gösterimi durduruldu.Türkiye’nin müzik efsanelerinden Cem Karaca’nın hayatını konu alan Cem Karaca’nın Gözyaşları adlı film, vizyona girmesinin...
Cem Karaca'nın hayatını konu alan Gözyaşları filminin, mahkeme kararıyla gösterimi durduruldu.

Türkiye’nin müzik efsanelerinden Cem Karaca’nın hayatını konu alan Cem Karaca’nın Gözyaşları adlı film, vizyona girmesinin ardından İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından gösterimden kaldırıldı. Mahkeme kararı, Cem Karaca’nın mirasçısı olan eşi İlkim Karaca’nın, filmin yapım ekibi aleyhine açtığı dava sonucunda alındı.

Film, İsmail Hacıoğlu’nun başrolünde olduğu ve Cem Karaca’nın hayatını hologram teknolojisiyle beyaz perdeye taşıyan bir yapım olarak dikkat çekmişti. Ancak İlkim Karaca, yapımcılardan izin alınmadan projenin hayata geçirildiğini iddia ederek hukuki süreç başlattı.

Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem’in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü. Bu durumun hukuki bir çerçevede çözülmesi için adım attım ve mahkeme de bana hak verdi.”

Oğlu Emrah Karaca'dan tepki geldi

Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca konuya ilişkin kendi sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Karaca,"Hukuksuzlukla mücadeleye devam ediyoruz. Film hala vizyonda , bu haftasonu da vizyonda kalacak… Tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.