Çininin mavisi İznik’te buluşuyor: Anadolu Sergileri yılın son durağında

Çininin mavisi İznik’te buluşuyor: Anadolu Sergileri yılın son durağında
İş Sanat Anadolu Sergileri’nin “Mavinin Sırları” seçkisi, 20–21 Aralık’ta İznik’te sanatseverlerle buluşacak. Sergi, çini geleneğinin Türk resim sanatındaki izlerini bir araya getiriyor.

Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan hazırlanan özel seçkileri Anadolu’nun farklı kentlerine taşıyan İş Sanat Anadolu Sergileri, 2025 yılındaki son durağı olarak İznik’e konuk oluyor. Yüzyıllar boyunca Osmanlı çini sanatının merkezlerinden biri olan İznik’te sergilenecek “Mavinin Sırları”, çininin estetik mirasının resim sanatındaki yansımalarına odaklanıyor.

20–21 Aralık tarihlerinde İş Bankası İznik Şubesi’nde ziyarete açılacak sergide; Şerif Renkgörür’ün İznik motifli leylaklı vazo kompozisyonu, Şevket Dağ’ın Rüstem Paşa Camii yorumu, Feyhaman Duran ve Selahattin Teoman’ın Topkapı Sarayı izlenimleri ile Zeki Fındıkoğlu’nun kırsal yaşamı aktaran baskıları yer alıyor. Ayrıca İbrahim Çallı, Nazlı Ecevit, Melahat Üren, Söbütay Özer, Hulusi Mercan ve Füreya Koral’ın çini ve seramikle ilişkilenen eserleri de seçkide izlenebilecek.

1765883311-mr-iss-issan-25-00061-anadolu-sergileri-iznik-post-1.jpg

Banka şubeleri sergi mekanları oldu

Anadolu Sergileri, yalnızca sanat eserlerini sergilemeyi değil, bu eserleri doğdukları coğrafyada günümüz izleyicisiyle buluşturmayı amaçlıyor. İş Bankası şubelerini geçici sergi mekânlarına dönüştüren proje; çocuk atölyeleri ve sanat tarihçileri eşliğinde gerçekleştirilen anlatımlarla kapsayıcı bir sanat deneyimi sunuyor.

İlk altı ayında 4 bin sanatsevere ulaşan Anadolu Sergileri, MarCom, Sardis ve Toplumsal Fayda Ödülleri kapsamında kültür-sanat alanında önemli ödüllere de layık görüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar