Çocuklara eylülde sanat molası: İş Sanat'tan İstanbul ve Ankara’da ücretsiz atölyeler
İş Sanat, eylül ayında İstanbul ve Ankara’da çocuklar için ücretsiz sanat atölyeleri düzenleyecek. Heykelden resme, deniz yaşamından yaratıcı yazarlığa uzanan programda farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler yer alacak.
GAZETE PENCERE- Çocukların hayal gücünü sanatla buluşturmayı amaçlayan İş Sanat, eylül ayı boyunca İstanbul ve Ankara’da ücretsiz atölyeler gerçekleştirecek. Farklı yaş grupları için hazırlanan program; resim, heykel, tasarım, edebiyat, deniz yaşamı ve müze keşiflerini bir araya getirecek.
İstanbul’daki etkinlikler Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi ile İş Vapur’da, Ankara’daki program ise İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
BEYOĞLU’NDA MİNİK SANATÇILAR İŞ BAŞINDA
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin yenilenen kalıcı sergisi, çocuklar için hazırlanan atölyelere de ilham verecek.
“Zühtü Müridoğlu’ndan İlhamla Yaratıcı Heykel Atölyesi”nde çocuklar heykelle tanışırken, “Tablonun İçindeki Orman” ile sanat eserlerinin dünyasına girecek. “İstanbul’dan Hatıralar” etkinliğinde kendi kartpostallarını, “Benim Çerçevem, Benim Manzaram” atölyesinde ise rengârenk çerçevelerini tasarlayacaklar.
Beyoğlu’ndaki program 2 Eylül’de başlayacak ve 20 Eylül’e kadar farklı tarihlerde devam edecek. Atölyeler 3-10 yaş arasındaki farklı yaş gruplarına göre düzenlenecek.

BOĞAZ’IN ALTINDAKİ DÜNYAYI KEŞFEDECEKLER
Galataport’taki İş Vapur ise çocukları İstanbul’un deniz yaşamıyla tanıştıracak.
“İstanbul’un Balıkları” ve “Boğazın Altındaki Renkli Dünya” atölyelerinde Marmara Denizi ile İstanbul Boğazı’nın canlıları anlatılacak ve denizleri korumanın önemi ele alınacak.
“Bir Balığın Günlüğü”nde ise çocuklar hayal güçlerini kullanarak bir balığın başından geçenleri yazacak ve edebiyatla buluşacak. İş Vapur’daki etkinlikler 1, 8 ve 15 Eylül’de gerçekleştirilecek.

ANKARA’NIN RENKLERİNİ ÇOCUKLAR ÇİZECEK
Ankara’daki İktisadi Bağımsızlık Müzesi de eylül boyunca çocukları ağırlayacak. “Ankara’nın Renkleri” atölyesinde Eşref Üren’in peyzajlarından ilham alan çocuklar, pastel ve sulu boyayla kendi şehirlerini resmedecek.
“Müze Dedektifleri” etkinliğinde ise çocuklar ve aileleri ara-bul görevleri ve gözlem oyunlarıyla müzedeki eserleri keşfedecek, ardından geleceğin müzesi için kendi objelerini tasarlayacak.
Ankara programında ayrıca “Mavi ve Yeşil Dünya’nın Kahramanları” ve “Rengârenk Vitraylar” atölyeleri de bulunuyor. Etkinlikler 12-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TÜM ATÖLYELER ÜCRETSİZ
Farklı yaş gruplarına göre hazırlanan atölyelerin tamamı ücretsiz, etkinliklerin tarih ve saatleri ile kayıt bilgilerine ise İş Sanat’ın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
Kaynak:Haber Merkezi