Dijital platformlara inceleme: Netflix, Disney ve BluTV’ye baskın iddiası!
Gazete Pencere - Bağımsız sinema eleştirmeni ve Öteki Sinema’nın kurucusu Murat Tolga Şen, dijital platformlara yönelik denetim yapıldığını iddia etti. Şen, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Netflix, Disney, BluTV ve Gain ofislerine müfettişlerin gittiğini, bilgisayar ve telefonların incelendiğini öne sürdü.
“Amazon Prime’a henüz gidilmedi”
Şen’in paylaşımlarında Amazon Prime’ın henüz bu incelemelerden etkilenmediği belirtilirken, sürecin özellikle Netflix ve Disney için daha sancılı geçebileceği ifade edildi. Netflix Türkiye yönetiminin bu süreçten ciddi şekilde etkilenebileceği öne sürülürken, platformların yayın politikalarının nasıl etkileneceği merak konusu oldu.
“Setler durabilir, projeler ertelenebilir”
Şen, bu incelemelerin sektörde daha büyük bir sarsıntıya yol açabileceğini belirterek, şu yorumu yaptı:
"Sistem biraz daha çalkalanırsa setler durabilir, yayına hazır olan içerikler ertelenebilir. Hatta ‘biz gidiyoruz’ bile diyebilirler. TRT’nin platformu Tabii bu hengameden kazançlı çıkar."
Netflix ve Disney daha fazla etkilenebilir mi?
BluTV ve Gain için yapımcı ve menajerlerle işleyiş açısından daha esnek bir yapı bulunduğunu dile getiren Şen, Netflix ve Disney’in daha karmaşık bir süreçle karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.
Kaynak:Haber Merkezi