Gaziantep’in binlerce yıllık hazinesi Dülük dünyaya açılıyor
Gaziantep’in 600 bin yıllık geçmişiyle Anadolu’nun en eski yerleşimlerinden biri olan Dülük Antik Kenti için tanıtım çalışmaları hız kazandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şehitkamil Belediyesi’nin iş birliğiyle yürütülen projede, bölgenin Göbeklitepe benzeri bir tanıtım sürecine hazırlanacağı duyuruldu.
Göbeklitepe benzeri tanıtım yapılacak
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Göbeklitepe nasıl dünyaya tanıtıldıysa, Dülük de aynı şekilde tanıtılacak. Burası bir dinler şehri, bütün inançların izleri var. Başkan Şahin, “Biz Kültür Bakanımıza bu hikayeyi anlatacağız. Göbeklitepe nasıl dünyaya tanıtıldıysa burada da büyük bir hikaye var. Yavuz Sultan Selim’le birlikte halifeliğin Araplardan Türklere geçtiği sürecin de hikayesi var. Bir master planı hazırladık. Uygulamayı ilçe belediyemizle beraber yapacağız. Burası inanç ve kültür turizmi açısından bütün dünyaya anlatılacak.”
Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Erdem Güzelbey de bölgenin Mitras ve Jupiter Dolik tapınakları, Roma dönemi mozaikleri ve kaya mezarlarıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak:Bülten