Haftanın Kitapları
Yanan Krom
William Gibson
İthaki Yayınları
Margaret Atwood, William Gibson için “Bilimkurgu türünün en etkileyici yazarlarından biri. Her eserinde teknoloji ve onun insan hayatı üzerindeki karanlık etkilerini olağanüstü bir içgörüyle aktarıyor” diyor. Birbirinden farklı siber dünyaların kesiştiği, kitaba adını da veren ‘Yanan Krom’ öyküsü iki bilgisayar korsanının siber uzayda büyük bir soygun gerçekleştirme çabasını, ‘Johnny Mnemonik’ hafızasında büyük miktarda veri taşıyan bir veri taşıyıcısının hayatta kalma mücadelesini, ‘Gernsback Sürekliliği’ gelecekteki ütopyaların halihazırdaki topluma olan etkilerini, ‘New Rose Oteli’ ise bir şirket tarafından ele geçirilmiş bir geleceği anlatıyor.
Unufak
Rober Koptaş
İletişim Yayınları
Rober Koptaş, 20. yüzyılın büyük olaylarının gölgesinde bir ailenin dünyasını anlatıyor. Anadolu’daki meçhul bir şehirde başlayıp İstanbul’a varan hikâyede, zamanın durmadan dönen çarkları arasında öğütülen insanları izliyoruz. Onların her biri, önceki kuşaklardan miras yükleri ardında bırakmak, alınlarına yazılı kaderden kaçmak için çabalıyor.
O Sonbahar O Kış
Kâmil Erdem
Sel Yayıncılık
Şu Yağmur Bir Yağsa, Bir Kırık Segâh ve Yok Yolcu kitaplarıyla Antalya Edebiyat Günleri İlk Öykü Ödülü, Haldun Taner Öykü Ödülü, Sait Faik Hikâye Armağanı ve Yunus Nadi Öykü Ödülü'ne layık görülen Kâmil Erdem’in yeni öykü kitabı
O Sonbahar, O Kış yayımlandı. Varışsız yollar, yok yolcular, yarım kalan yarınlar, kırık segâhlar, acı ve kahır dolu bir geçmişten süzülerek gelen zamanın ağır aktığı deltalar... Kâmil Erdem her öyküsüyle, anlatılması zor bir tarihe şerh düşüyor; bir ülkenin tarihinin, akıntıya direnirken parçalanan hayatların, unutturulmak istenenlerin kaydını tutuyor.
Çocuk Kitapları
Bolluk ve Savaş
Çatalhöyük Öyküleri 3
Bilgin Adalı
Can Yayınları
Buluşlar sayesinde tarımda, avcılıkta, hayvancılıkta gelişen; emekte ve üretimde büyük verim elde eden Çatalhöyük, dizinin ilk iki kitabından tanıdığımız Ningur ve Ninlil’in çabalarıyla bolluğa kavuşuyor. Ne var ki bu durum, komşu yerleşimlerin ve toplulukların dikkatini çekiyor. Kimi yoksunluklar kıskançlığa, kimi hırslar da emek hırsızlığına yol açıyor. Kahramanlarımız, refaha erişen bir toplumun huzurunu nelerin kaçırabileceğini erken yaşta öğrenirken, Bilgin Adalı’nın “Çatalhöyük Öyküleri” üçlemesi geleceğe ilişkin yeni sorularla sona eriyor.
Müzede Çok Komik Şeyler Oldu
Davide Cali
Günışığı Yayınları
Çeviren: Alara Beykan
Dünyaca ünlü sanatçılar Davide Cali ve Benjamin Chaud’un yarattığı, küçük büyük herkesi çok güldüren dizi dördüncü kitapla devam ediyor. Gününü müzede geçiren bir çocuğun sınırsız hayal gücünü yansıtan kitapta, mamut, zırhlar, heykeller, Mona Lisa ve pek çok sanat eseri var. Kitap çocuklara ayrıca bir görsel okuma zevki de aşılıyor.
Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi
Berat Alanyalı
Doğan Kardeş
Yapı Kredi Yayınları
Belki elma, şeftali, kiraz, karpuz… Belki domates, biber… Hatta sevdiğin çiçekler! İstediğini seç. Bunların tohumlarını doğrudan toprağa ekebilirsin. Bu olanağın yoksa da üzülme. Sevdiğin bitkilerin sürdürücüsü olmanın bir yolu daha var: Tohum topları yapmak! Berat Alanyalı’nın yazdığı Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi kitabındaki çizimler Tuğçe Karaburçak’a ait.
Çok Satanlar
1. Rezonans Kanunu, Pierre Franckh
2. Hyunam-Dong Kitabevi, Hwang Bo-Reum
3. Beni Gözünüzde Büyütmeyin! Gülse Birsel
4. Hayat İmkansız, Matt Haig
5. Nakano Eskici Dükkanı, Hiromi Kawakami
6. 4 Gün 3 Gece, Ayşe Kulin
Kaynak:Eda Yılmayan