Haldun Dormen, Dünya Tiyatro Günü'nde unutulmadı!
Eskişehir’de 27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Türk tiyatrosunun usta ismi Haldun Dormen anısına düzenlenen etkinliklerle kutlandı. “Lüküs Hayat” müzikali sahnelenirken, Dormen’in adının verildiği sahne ve büstü de açıldı.
GAZETE PENCERE - Eskişehir’de Dünya Tiyatro Günü bu yıl, Türk tiyatrosuna damga vuran Haldun Dormen’in anısına düzenlenen kapsamlı bir programla kutlandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklerde hem usta sanatçının adı yaşatıldı hem de onun tiyatroya bıraktığı miras bir kez daha hatırlandı.
HALDUN DORMEN SAHNESİ AÇILDI
Program kapsamında ilk olarak Haller Gençlik Merkezi’nde bulunan Tepebaşı Sahnesi’nin adı “Haldun Dormen Sahnesi” olarak değiştirildi. Aynı alanda usta sanatçı adına hazırlanan büstün açılışı da gerçekleştirildi. Açılış törenine Dormen’in ailesi ve sanat dünyasından yakın dostlarının yanı sıra çok sayıda sanatçı ve tiyatrosever katıldı.
Etkinlikte Haldun Dormen’in sanat yaşamını anlatan kısa bir film de izleyiciyle buluştu. Film gösterimi sırasında sanatçının sahneye taşıdığı eserler, yetiştirdiği isimler ve Türk tiyatrosuna kazandırdığı vizyon yeniden gündeme geldi.

Etkinlikler kapsamında Ömer Dormen, Ayşe Arman, Mustafa Alabora, Banu Zeytinoğlu, Doğan Akgül ve Osman Yılmaz gibi isimler Eskişehir’de bir araya geldi. Program öncesinde heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi de ziyaret etti.
“LÜKÜS HAYAT” YENİDEN SAHNEDE
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 25. yılını kutladığı bu sezonda Dünya Tiyatro Günü’nü Dormen’in Türk tiyatrosuna kazandırdığı en önemli eserlerden biri olan “Lüküs Hayat” müzikali ile kutladı.
Dormen’in sahneye koyduğu ve yıllar boyunca defalarca yorumlanan eser, bu özel günde onun anısına yeniden sahneye taşındı. Gecenin sonunda seyirciler sanatçıyı uzun süre ayakta alkışladı.

10 YIL SONRA YENİDEN İZLEYİCİYLE BULUŞTU
Eskişehir’de ilk kez 2014 yılında sahnelenen “Lüküs Hayat”, yaklaşık 10 yıl aranın ardından 2025 sezonunda yeniden repertuvara alındı. Müzikal, Türkiye’nin batılılaşma sürecini ve bu süreçte yaşanan toplumsal çelişkileri mizah ve müzik eşliğinde ele alıyor.
Geniş oyuncu kadrosuyla sahnelenen eser, sezon boyunca Eskişehirli tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Müzikalin geniş kadrosunda Berkay Akın, Devrim Özder Akın, Elif Savran Perk Akyol, Elçin Tezcan Balcı, Gamze Demirer, Ezgi Coşkun Göllü, Elif Melda Yılmaz Hatipoğlu, Mustafa Kılıkcı, Özgür Onan, Serhat Onbul, Alp Sunaoğlu, Sermet Yeşil, Atakan Celbiş, Derya Daşlı, İsa Can Dinç, Eda Eğilmez, Birsu Metin, Emel Alnady, Ahmet Barut, Nigar Berktin, Onur Birgi, Kutan Gökkaya, Ceyda Çınar Onbul ve Yağmur Sena Kayar yer alıyor.
Kaynak:Haber Merkezi