HemIngway’in bilinmeyen bir öyküsü yayımlandı

HemIngway’in bilinmeyen  bir öyküsü yayımlandı
Amerikalı yazar Ernest Hemingway’in otobiyografik nitelikli öyküsü “Pursuit As Happiness” ilk kez yayımlandı. New Yorker dergisinin son sayısında yayımlanan öykü, dev bir kılıçbalığının peşine düşen bir adamın öyküsünü...

Amerikalı yazar Ernest Hemingway’in otobiyografik nitelikli öyküsü “Pursuit As Happiness” ilk kez yayımlandı. New Yorker dergisinin son sayısında yayımlanan öykü, dev bir kılıçbalığının peşine düşen bir adamın öyküsünü anlatıyor. Öykü Hemingway’in ünlü “Yaşlı Adam ve Deniz” adlı romanını anımsatan bir içeriğe sahip. Yazarın torunu Sean Hemingway öyküyü Boston’daki John F Kennedy Kütüphasei’ndeki Ernest Hemingway koleksiyonunu tararken bulduğunu açıkladı. Öykünün anlatıcısının adının da Ernest Hemingway oluşu “Pursuit As Hapiiness”in otobiyografik olduğunu gösterse de Sean Hemingway öykünün bir kurmaca olduğunu düşündüğünü söyledi.

KURMACA GİBİ

Sean Hemingway “Son derece özenle yazılmış ve bir kurmaca gibi okunuyor. Dedemin ‘A Moveable Feats’ adını verdiği ve bir kurmaca olarak nitelediği anıları için yazdığı gibi, kurmaca bir eser gerçeklere ışık tutabilir” dedi ve şöyle devam etti: “Öykü 1933’teki gerçek bir balık avından esinlemiş olabilir, ama bana sorarsanız birden çok deneyimden esinler taşıyor ve yazar öyküyü geliştirmek adına kurmaca öğeler eklemiş”