İspanyol ateşi Ankara'da yanıyor

İspanyol ateşi Ankara'da yanıyor
Flamenko, İspanyol gitarı ve dansın iç içe geçtiği Barcelona Guitar Trio & Dance, 21 Aralık akşamı CSO Ada Ankara’da Paco de Lucía’dan Michael Jackson’a uzanan repertuvarıyla müzikseverlerle buluşacak.

CSO Ada Ankara, 21 Aralık 2025 Pazar akşamı İspanyol müziğinin ateşli ve ritmik dünyasına kapılarını açıyor. Flamenko, gitar ve dansı aynı sahnede buluşturan Barcelona Guitar Trio & Dance, saat 20.00’de Ziraat Bankası Ana Salon’da izleyici karşısına çıkacak.

Dünyaca ünlü gitaristler Xavier Coll, Luis Robisco ve Ali Arango’dan oluşan Barcelona Guitar Trio, sahnedeki dans performanslarıyla birleşen müzikleriyle dinleyicilere yalnızca bir konser değil, güçlü bir görsel ve işitsel deneyim sunmayı hedefliyor. Grup, flamenkonun geleneksel tutkusunu modern yorumlarla bir araya getirerek sahnede dinamik bir atmosfer yaratıyor.

Paco de Lucía’dan Michael Jackson’a uzanan repertuvar
Konser programında flamenko gitarının efsane ismi Paco de Lucía’ya saygı niteliği taşıyan “Entre dos Aguas” ve “Zyryab” eserleri öne çıkıyor. Bunun yanı sıra caz ve Latin tınılarıyla dikkat çeken Chick Corea’nın “Spain” adlı eseri ile Michael Jackson şarkılarından oluşan özel bir medley de repertuvarda yer alıyor.

Özellikle “Billie Jean” yorumlarıyla dünya çapında tanınan Barcelona Guitar Trio & Dance, pop müziğin ikonik eserlerini flamenko gitarı ve dansla harmanlayarak sahneye taşıyor. Bu özgün yaklaşım, klasik flamenko tutkunlarının yanı sıra farklı müzik türlerine ilgi duyan izleyicilere de hitap ediyor.

barcelona-guitar-trio-1.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar