İstanbul Modern'de Semiha Berksoy'un "Çarşaf Resimleri"ne özel küratörlü tur
İstanbul Modern, "Semiha Berksoy: Tüm Renklerin Aryası" sergisi kapsamında 5 Ağustos'ta küratör Öykü Özsoy Sağnak eşliğinde özel bir tur düzenliyor. "Çarşaf Resimleri" başlıklı etkinlik, müze bileti alan ilk 25 ziyaretçiye ücretsiz sunulacak.
GAZETE PENCERE- İstanbul Modern, Flormar sponsorluğunda gerçekleştirilen "Semiha Berksoy: Tüm Renklerin Aryası" sergisi kapsamında ziyaretçileri küratör eşliğinde özel bir tematik turla buluşturacak. 5 Ağustos'ta düzenlenecek "Çarşaf Resimleri" turunda, sanatçının çok katmanlı üretimi ve özgün sanat anlayışı yakından incelenecek.
ÇARŞAF RESİMLERİNİN HİKÂYESİ ANLATILACAK
İstanbul Modern Şef Küratörü ve serginin küratörlerinden Öykü Özsoy Sağnak'ın rehberliğinde gerçekleşecek turda, Semiha Berksoy'un çarşaf, perde ve yatak örtüsü gibi gündelik nesneleri sanatın bir parçasına dönüştürdüğü eserleri ele alınacak. Turda, sanatçının sahne ile ev, tuval ile gündelik yaşam arasında kurduğu ilişki değerlendirilecek.

OPERADAN RESME UZANAN SANAT YOLCULUĞU
Sergi, Türkiye'nin ilk opera sanatçılarından Semiha Berksoy'un opera, tiyatro, resim ve edebiyatı buluşturan üretimlerini bir araya getiriyor. Erken dönem desenlerden otoportrelere ve opera temalı resimlere uzanan seçki, sanatçının disiplinlerarası yaklaşımını gözler önüne seriyor.

İLK 25 ZİYARETÇİYE ÜCRETSİZ
5 Ağustos'ta saat 11.00-11.30 arasında gerçekleştirilecek "Çarşaf Resimleri" turuna, müze bileti alan ilk 25 ziyaretçi ücretsiz katılabilecek.
Kaynak:Haber Merkezi