İşte İBB'nin 19 Mayıs günü etkinlikleri

İşte İBB'nin 19 Mayıs günü etkinlikleri
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İstanbul’un her köşesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Gençlerin sevdiği sanatçıların konserleriyle 17-18-19 Mayıs tarihlerinde sahnede olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak. Maltepe Etkinlik Alanı, 17-19 Mayıs tarihlerinde gençlere yönelik bir dizi etkinlik ev sahipliği yapacak. DJ performansları eşliğinde VR deneyimleri, oyun alanları ve konserlerle dolu bir program sunulacak.

Açık alanda refleks oyunları, spor etkinlikleri ve çeşitli oyunlar düzenlenecek. Konser serileri ise 17-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek, pek çok yerli sanatçı sahne alacak.

21 Mayıs: Emre Fel, Dedublüman

22 Mayıs: M Lisa, Son Feci Bisiklet

23 Mayıs: Mavi, Semicenk

24 Mayıs: Melis Fis, Pinhani

25 Mayıs: Sedef Sebüktekin, Gripin

Maltepe'deki etkinliklerin ardından, Kemerburgaz Kent Ormanı'nda da bir dizi ücretsiz etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında konserler, dans workshop'ları ve takım oyunları yer alacak.

1715932957-19-mayis-stanbul-da-b-y-k-co-kuyla-kutlanacak-10.jpeg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, 19 Mayıs'ta yüzme yarışlarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından özel bir oyun olan "Bu Memleket Bizim" 19 Mayıs'ta sahnelenecek ve bu gösterim ücretsiz olacak.

Engelliler için özel etkinlikler de düzenlenecek. Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki büyük yaş eğitim merkezlerinde öğrenciler bir araya gelecek ve çeşitli etkinliklerle bayramlarını kutlayacaklar.

Bu kapsamda Engelliler Şube Müdürlüğü Anadolu Yakası Büyük Yaş Eğitim Merkezleri’nde hizmet alan öğrenciler 17 Mayıs’ta Tuzla ÖZGEM Konferans Salonunda buluşacak. Öğrencilerin hazırladığı çalışmalar fuaye alanında sergilenecek. Merkezin konferans salonunda 13.30 – 15.00 saatleri arasında günün anlam ve önemini vurgulayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk şiirleri okunacak, folklor ekibi gösterileri ve İSEMX Konseri olacak.

Kartal ve Kadıköy ÖZGEM, 19 Mayıs’ta 11.00 – 15.00 saatleri arasında şiir dinletisinde bir araya gelecek. Spor gösterileri, çocuklarla yakan top, sandalye kapmaca, dans, halat çekme yarışmaları ile eş zamanlı olarak yüz boyama standı ve kolaj çalışması Atatürk Portresi Standı alanda yer alacak. Anneler için atölyeler hazırlanacak. Alanda palyaço etkinlikleri sırasında mısır patlağı, pamuk şeker, sandviç ikramı olacak.

Engelliler Şube Müdürlüğü Avrupa Yakası Büyük Yaş Eğitim Merkezleri’nde hizmet alan öğrenciler 20 Mayıs 11.00 – 15.00 saatleri arasında Belgrad Ormanı Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı’nda buluşacak. Burada spor parkurları oluşturulurken; halat çekme, çuval yarışları, linol baskı çalışmaları yapılacak.

Bahçe Market'lerde ise 19 Mayıs'a özel olarak tüm ürünlerde %15 indirim kampanyası yapılacak.