İtalya’dan Anadolu’ya uzanan arkeoloji köprüsü

İtalya’dan Anadolu’ya uzanan arkeoloji köprüsü
16.İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu, 4 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek. Etkinlik, Türk ve İtalyan ekiplerin Anadolu’daki arkeolojik mirasa katkılarını ele alacak.

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ve bu yıl 16’ncısı gerçekleşecek olan İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu, Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) yapılacak. “Anadolu’da Araştırma ve Arkeolojik Mirasın Değerlendirilmesi Arasında Kültürel Etkileşim Olguları ve Süreçleri” ana başlığıyla düzenlenen sempozyum, 4 Ekim’de tüm katılımcılara ücretsiz olarak açık olacak ve İtalyanca-Türkçe simultane tercüme ile gerçekleştirilecek.

Kazı alanlarından en güncel bulgular

Arslantepe, Hierapolis, Karkamış, Kültepe, Uşaklı Höyük, Porsuk-Zeyve Höyük, Hattuşa, Tripolis ve Tokalı Kilisesi gibi önemli kazı alanlarında çalışan İtalyan arkeologlar, araştırmalarının sonuçlarını paylaşacak.

Açılış Venedik Sarayı’nda

Sempozyum öncesi açılış daveti 3 Ekim akşamı Venedik Sarayı’nda yapılacak. Akademik oturumlar ise 4 Ekim Cumartesi günü sabah 09.00’da başlayacak. İlk bölümde prehistorya ve protohistorya dönemleri Doç. Dr. Çiğdem Maner moderatörlüğünde, ikinci bölümde ise klasik ve Bizans dönemleri Prof. Günder Varinlioğlu moderatörlüğünde ele alınacak.

unnamed-1.jpg

Bilimsel iş birliği derinleşiyor

Ankara İtalyan Büyükelçiliği himayesinde, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlik, iki ülkenin arkeoloji alanındaki ortak çalışmalarını tanıtmayı amaçlıyor. Sempozyumda sunulan bulgular ilerleyen dönemde kitaplaştırılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar