Köprüde Buluşmalar’dan filmler için çağrı

Köprüde Buluşmalar’dan filmler için çağrı
İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress Platformu için başvurular başladı. Çekimleri büyük ölçüde tamamlanan uzun metraj projeler, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşma imkânı yakalayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), İstanbul Film Festivali kapsamında hayata geçirdiği Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress Platformu için başvuru süreci açıldı. 21. kez düzenlenecek platform, Türkiye’den çekim aşamasının sonuna gelmiş ya da post-prodüksiyon süreci devam eden filmleri uluslararası sinema çevreleriyle bir araya getirmeyi hedefliyor.

Çekimlerin yüzde 70’i tamamlanmış projeler başvurabiliyor

Work in Progress Platformu’na, çekimlerinin en az yüzde 70’i tamamlanmış ya da post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca ve belgesel projeler başvurabiliyor. Platform, belgeselden animasyona, tür sinemasından çocuk ve komedi filmlerine kadar geniş bir yelpazede başvurulara açık tutuluyor.

En fazla 10 proje seçilecek

Seçilecek projeler, mart ayı boyunca film ekiplerine yönelik yoğun bir eğitim ve geliştirme programına katılacak. Platform kapsamında en fazla 10 proje yer alacak. Seçkide çeşitliliğin gözetileceği belirtiliyor.

Uluslararası profesyonellerle buluşma imkânı

Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu platform, projeleri uluslararası satış ajansı temsilcileri ve film festivali programcılarıyla buluşturmayı amaçlıyor. Program, filmlerin uluslararası dolaşımını artırmayı ve yapım süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

21kb-wip-acildi-1920x1080.jpg

Son başvuru tarihi 26 Ocak 2026

Work in Progress Platformu, 14–16 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenlenecek. Başvurular için son tarih ise 26 Ocak 2026 olarak açıklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar