Kuzeyde sinema zamanı: 4. Sinop Film Festivali başlıyor

Kuzeyde sinema zamanı: 4. Sinop Film Festivali başlıyor
Zeki Demirkubuz, Hatice Aslan ve Melisa Şenolsun’un da katılacağı 4. Sinop Film Festivali, 9-11 Mayıs’ta ücretsiz film gösterimleri ve söyleşilerle sanatseverleri buluşturacak.

Türkiye’nin kuzey ucunda, 9-11 Mayıs tarihleri arasında 4. Sinop Film Festivali düzenleniyor. Nirengi Kültür Sanat Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, T.C. Sinop Valiliği ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu iş birliğinde gerçekleştirdiği festival, şehri üç gün boyunca sanatla buluşturacak.

Sinema rüzgârı Sinop’u saracak

Festivalde usta yönetmen Zeki Demirkubuz, oyuncular Hatice Aslan ve Melisa Şenolsun’un yanı sıra yönetmen Müge Uğurlar gibi genç kuşaktan isimler de yer alacak. Tüm film gösterimleri ve etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

1746522653-zeki-demirkubuz-1.jpg

Açılış ve gösterim takvimi

Festival 9 Mayıs Cuma günü Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi bahçesindeki açılış töreniyle başlayacak. Açılış filmi olarak “Mukadderat” izleyiciyle buluşacak.

10 Mayıs Cumartesi günü ise Zeki Demirkubuz’un yönettiği “Hayat” filmi gösterilecek ve filmin ardından Demirkubuz soruları yanıtlayacak. Festivalin kapanış günü olan 11 Mayıs’ta ise “Derun” filmi gösterilecek; filmin ardından başrol oyuncusu Hatice Aslan ve yönetmen Müge Uğurlar ile söyleşi yapılacak.

Belgesel ve kısa film yarışması

Festivalde bu yıl “Ulusal Belgesel Film” ve “Ulusal Kısa Metraj Kurmaca Film” olmak üzere iki ayrı yarışma kategorisi bulunuyor. 244 başvuru arasından seçilen finalist yapımlar, 10-11 Mayıs tarihlerinde La Mer Sahne’de gösterilecek.

1746522642-haticeaslan-1.jpg

“Sinop sadece izleyen değil, üreten de olacak”

Festival Yönetmeni İzzet Aslan, Sinop’un sinema üreten bir şehir olmasını hedeflediklerini belirterek, her yıl daha fazla filme ve izleyiciye ulaştıklarını söyledi. Festival Danışmanı Serdar Can ise kültür ve sanatın bir şehrin ruhunu yansıttığını vurgulayarak, “Bir kenti tanıtmanın en zarif yolu budur” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar