Livaneli’nin “Balıkçı ve Oğlu” romanı yeniden raflarda

Zülfü Livaneli’nin yayımlandığı günden bu yana büyük ilgi gören romanı “Balıkçı ve Oğlu”, yeniden basılarak Can Yayınları tarafından okurlara sunuldu

Livaneli’nin “Balıkçı ve Oğlu” romanı yeniden raflarda

GAZETE PENCERE - Zülfü Livaneli’nin yankı uyandıran romanı “Balıkçı ve Oğlu”, Can Yayınları etiketiyle yeniden okurla buluşuyor. Aile, göç ve vicdan temaları etrafında şekillenen roman, bir balıkçının hayatını değiştiren karşılaşmayı anlatıyor.

“DENİZ HAYAT, DENİZ SEVGİLİ, DENİZ ZALİM…”

Romanın merkezinde, tek çocuğunu kaybettikten sonra hayata tutunmakta zorlanan balıkçı Mustafa’nın hikâyesi yer alıyor. Denizde karşılaştığı bir bebek, Mustafa ve eşi Mesude’nin yaşamını kökten değiştiriyor.

“Deniz hayat, deniz sevgili, deniz zalim…” sözleriyle anlatılan hikâyede, Ege’de yaşanan bir olayın ardından çiftin verdiği kararlar, vicdan ve ahlaki sınırlar üzerinden sorgulanıyor.

1776850466-z-lf-livaneli-bal-k-ve-o-lu

AİLE, GÖÇ VE YÜZLEŞME

Eserde aile bağları, kadın dayanışması, ekoloji ve göç gibi temalar iç içe geçiyor. Livaneli, şiirsel dili ve güçlü anlatımıyla bireysel bir hikâyeden yola çıkarak daha geniş bir toplumsal tabloya işaret ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar