Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyunu çıktı

Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyunu çıktı
Bir zamanların çok popüler dizisi Muhteşem Yüzyıl'ın oyunu hayranlarına paylaşıldı. Oyun, The Sandbox metaverse üzerinden erişime açıldı.

Show TV ekranlarında 2011’de çıkış yapan Osmanlı Tarihi temalı tarihî dizi Muhteşem Yüzyıl, 140’tan fazla ülkede 500 milyondan fazla izleyiciye ulaşmıştı.

Aynı zamanda bu başarısını, Temmuz 2023’te Paris’te yapılan bir duyuruyla da The Sanbox metaverse’üne giren ilk Türk dizisi olmayı başarmıştı. Dünya çapında ise zombi dizi serisi The Walking Dead’den sonra bunu yapan ikinci diziydi.

The Sandbox Muhteşem Yüzyıl’ın atmosferi metaverse’e taşıyarak karakterler avatarlara dönüştürüldü. Bugün itibarıyla avatarların yer aldığı Muhteşem Yüzyıl oyunu erişime açıldı.

The Sandbox Muhteşem Yüzyıl oyununa erişim imkanı sunuyor

Oyunun kendi içindeki özelliklerinde hem dizi hayranlarını hem de tarih ve strateji sevenleri hedefliyor. Yapımda oyuncular, kendi imparatorluklarını kurabiliyorlar. Aynı zamanda Hürrem Sultan ve Sultan Süleyman gibi herkesin aklına kazınan karakterlerin avatarları ile diplomasi yürütmek, ordular yönetmek ve imparatorluğun geleceğini belirliyor.

Diziyle aynı ismi paylaşan oyun, bugün itibarıyla erişime açıldı. Kullanıcılar, The Sandbox internet sitesi üzerinden oyunu deneyimleyebiliyorlar.