‘Müzeler geleceğe dair umut aşıladı’

‘Müzeler geleceğe dair umut aşıladı’
İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu, “Müzeler, içinde bulunduğumuz koşullarda aslında geleceğe dair bir umut aşıladılar. Bir birikimin üzerine kurulu olan bir dünya var ve pandemi sokakla olan ilişkimizi kapatsa da...

İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu, “Müzeler, içinde bulunduğumuz koşullarda aslında geleceğe dair bir umut aşıladılar. Bir birikimin üzerine kurulu olan bir dünya var ve pandemi sokakla olan ilişkimizi kapatsa da aslında kapanmayan bir şey müze. Yani dijital ortamda da bir anahtarı var müzenin” dedi.
Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olarak 2004’te kurulan ve Karaköy’deki 4 numaralı Antrepo’dan 23 Mayıs 2018’de geçici mekanına taşınan İstanbul Modern, disiplinlerarası etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Müze, koleksiyonunda modern ve çağdaş sanat yapıtları, fotoğraf, tasarım, mimari, yeni medya ve sinema alanlarındaki üretimlere yer verirken, Türkiye’nin kültürel kimliğinin uluslararası sanat ortamıyla paylaşılması da müzenin amaçları arasında bulunuyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan İstanbul Modern’de, günün şartlarını göz önünde bulundurularak çevrim içi deneyimlere ağırlık veriliyor.
HAZİRAN AYINDA ZİYARETÇİ AĞIRLAYACAK
Yeni koşulların sanat yapıtından alınan duyguyu başka bir zemine taşıdığına işaret eden İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu, müzenin haziran ayı içerisinde ziyaretçi ağırlamaya başlayabileceğini söyledi. Müzelerin bir şeyleri geçmişten devralsa da güncel ve aktüel mekanlar olduğunu belirten Levent Çalıkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Müzeler içinde bulunduğumuz koşullarda bence insanlara aslında geleceğe dair bir umut aşıladılar. Bir birikimin üzerine kurulu olan bir dünya var ve pandemi sokakla olan ilişkimizi kapatsa da aslında kapanmayan bir şey müze. Yani dijital ortamda da bir anahtarı var müzenin”