Nuri Bilge Ceylan, "Neden hep taşra?" diyenlere yanıt verdi

Nuri Bilge Ceylan, "Neden hep taşra?" diyenlere yanıt verdi
Gazete Pencere Haber MerkeziYönetmen Nuri Bilge Ceylan, Oscar'a aday gösterilen Kuru Otlar Üstüne filminin gösteriminin ardından katıldığı panelde, filmlerinde mekan olarak neden hep taşra seçtiğine dair merakı giderdi. Ceylan,...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Oscar'a aday gösterilen Kuru Otlar Üstüne filminin gösteriminin ardından katıldığı panelde, filmlerinde mekan olarak neden hep taşra seçtiğine dair merakı giderdi. Ceylan, "İnsanla uğraşıyoruz, nerede geçtiğinin bir önemi yok" dedi.

Ceylan şöyle konuştu:

Her yerde aynı insan. Yok öyle bir şey. Her yerde aynı değil. Her zaman da aynıydı, bin yıl önce de aynıydı. Değişmeyen şeyler var, ben onlar üzerine film yapıyorum. Orada geçmiş, burada geçmiş, hiç önemi yok. Bana şöyle gibi geliyor, yazacak şey bulamayan insanların elinde tutamaklar var, sinema yazarlarının... Bu tuzaklara düşmemeleri gerekiyor. Biz insanla uğraşıyoruz. Dostoyevski'nin romanları nerede geçiyor diye düşünüyor muyuz? Hayır, nerede geçtiğinin bir önemi yok ki. Aynı şeyler her yerde yaşanıyor, yaşanabilir.