Osman Hamdi Bey'in kayıp kaplumbağası için minik dedektifler iş başına!
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, 7-10 yaş grubundaki çocukları Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa Terbiyecisi" tablosundan kaybolan kaplumbağanın izini sürecek eğlenceli bir dedektiflik atölyesinde buluşturacak.
GAZETE PENCERE - Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, çocukları sanatla buluşturacak yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. "Minik Dedektifler Göreve: Kayıp Kaplumbağanın İzinde" adlı atölyede çocuklar, Osman Hamdi Bey'in ünlü Kaplumbağa Terbiyecisi tablosundan kaybolan kaplumbağayı bulmak için müzenin farklı bölümlerinde ipuçlarını takip edecek.

SANAT VE OYUN BİR ARADA
7-10 yaş grubuna yönelik hazırlanan atölyede çocuklar, müzedeki eserleri dikkatle inceleyerek bilmeceleri çözecek, gözlem yapacak ve takım çalışmasıyla gizemi çözmeye çalışacak. Etkinlik boyunca sanat eserleri, oyunlar ve hikâyeler eşliğinde keşfedilirken çocukların dikkat, gözlem ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

ATÖLYE 25 VE 26 TEMMUZ'DA
Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik, 25 Temmuz Cumartesi ve 26 Temmuz Pazar günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Atölyeye katılmak isteyenlerin İş Sanat'ın internet sitesi üzerinden kayıt yaptırması gerekiyor.
MÜZENİN BÜYÜLÜ DÜNYASINDA KEŞİF
Etkinlik, çocuklara hem müze deneyimi kazandırmayı hem de sanat eserlerini eğlenceli bir kurgu içinde tanıtmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi