Pera Müzesi’nde çocuklar için ücretsiz atölyeler başlıyor
Pera Müzesi ve Yapı Kredi iş birliğiyle 3-6 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz atölyeler düzenlenecek. Eylül-Aralık dönemindeki programda çocuklar müzeyi gezecek, Yalvaç Ural’ın “İyi Geceler Bozi” kitabını dinleyip yaratıcı çalışmalar yapacak.
GAZETE PENCERE- Pera Müzesi Öğrenme Programları ile Yapı Kredi’nin Yarınlara Kartopu projesi, çocukları “Burcu Ural Kopan ile Kitap Okuma Atölyesi”nde buluşturuyor. Ücretsiz program, 16 Eylül, 15 Ekim, 11 Kasım ve 17 Aralık tarihlerinde saat 13.30’da gerçekleştirilecek.
MÜZE GEZİSİNDEN HİKÂYEYE
Atölye, çocukların Pera Müzesi’ndeki “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” ile Osman Hamdi Bey koleksiyon sergilerini rehber eşliğinde gezmesiyle başlayacak. Ardından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “İyi Geceler Bozi”, Burcu Ural Kopan tarafından etkileşimli bir anlatımla okunacak.
Hikâyenin ardından çocuklar, müzede gördüklerinden ve kitaptan aldıkları ilhamla resim ve yaratıcı çalışmalar gerçekleştirecek.

KONTENJAN 30 ÇOCUK
3-6 yaş grubuna yönelik atölyelerin her biri 90 dakika sürecek ve 30 çocukla sınırlı olacak. Katılım ücretsiz ancak önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.
Kaynak:Haber Merkezi