The Walking Dead: Kirkman'ın açıklamaları, çizgi roman uyarlaması için umutları azaltıyor

The Walking Dead: Kirkman'ın açıklamaları, çizgi roman uyarlaması için umutları azaltıyor
The Walking Dead'in çizgi roman uyarlaması tartışmaları devam ediyor. Kirkman'ın açıklamaları, dizinin gerçek bir kitap uyarlamasının yakın gelecekte olasılığını zorlaştırabilir.

The Walking Dead'in genişletilmiş evreni, 2010'daki prömiyerinden bu yana izleyicileri zombi kıyameti karşısında büyülemeye devam ediyor. Andrew Lincoln'ın canlandırdığı Rick Grimes'ın ayakta kalma çabaları, dizinin popülerliğini artıran önemli unsurlardan biri oldu.

Dizinin birden fazla spinoff'u ortaya çıktı ve Lincoln, şerif şapkasını astıktan yıllar sonra bile rolüne geri döndü. Zombi kıyametinden sonrasını anlatan dizi, AMC için büyük bir başarı oldu ve The Walking Dead'in yaratıcısı Kirkman'a göre, kitapların gerçek bir uyarlamasının yapılmasını engelleyen de tam olarak bu.

"Mümkün olacağını sanmıyorum"

Kirkman, çizgi roman serisi The Walking Dead Deluxe'ın 85. sayısındaki köşesinde, bir hayranının sorusuna yanıt verdi. "Mümkün olacağını sanmıyorum" diyen Kirkman, AMC'den hakların geri alınana kadar bunun gerçekleşmesinin zor olduğunu belirtti.

Tatmin edici hikaye

Dizinin halihazırdaki spinoff'larından Dead City ve Daryl Dixon'un ikinci sezon hazırlıkları devam ediyor. The Walking Dead: The Ones Who Live'in ilk sezonu da kısa süre önce sona erdi ve Rick'le Michonne'un yeniden bir araya gelmesini bekleyen pek çok kişi için tatmin edici bir hikaye sundu.

Dizinin canlı aksiyon formatının kitaba tam olarak sadık kalmadığı eleştirilere maruz kalmasına rağmen, çizgi romanın animasyon olarak yeniden uyarlanması hayranları tatmin edebilir. Televizyon yazarlarına göre, çizgi romanın aslına sadık kalarak uyarlanması, önemli anları geniş kitlelere ulaştırmanın etkili bir yolu olabilir.