TRT'nin ilk yayınında yönetmendi: "İlklerin İnsanı Zeki Sözer" sergisi açılıyor

Gazeteci Zeki Sözer'in yaklaşık 70 yıllık meslek yaşamını ve Türkiye medyasının dönüşümünü anlatan "İlklerin İnsanı Zeki Sözer" sergisi, 6-21 Ağustos tarihleri arasında Brieflyart Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

TRT'nin ilk yayınında yönetmendi: "İlklerin İnsanı Zeki Sözer" sergisi açılıyor

GAZETE PENCERE- Brieflyart Sanat Galerisi, gazeteci Zeki Sözer'in yaşam öyküsünü ve Türkiye'de gazetecilik ile televizyon yayıncılığının gelişim sürecini ele alan "İlklerin İnsanı Zeki Sözer" sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, Sözer'in meslek yaşamının yanı sıra sanat üretimlerine de yer veriyor.

TÜRKİYE MEDYASININ YAKIN TARİHİNE YOLCULUK

Sergide, TRT'nin ilk haber programını hazırlayan ekipte yer alan, Türkiye'nin ilk haber müdürlerinden biri olan ve BBC'de televizyon eğitimi alan ilk gazeteciler arasında gösterilen Zeki Sözer'in kişisel arşivi, fotoğrafları, gazete kupürleri, notları ve anıları ziyaretçilerle buluşacak. Sergi, Demokrat Parti döneminden özel televizyonların yükselişine uzanan medya tarihini tek bir yaşam öyküsü üzerinden aktarmayı amaçlıyor.

1785398677-whatsapp-image-2026-07-30-at-11-00-56

GAZETECİLİKTEN SANATA UZANAN BİR HAYAT

Karacabey'deki çocukluk yıllarından savaş muhabirliğine, TRT ve Milliyet'teki görevlerinden TV8 Genel Yayın Yönetmenliği'ne uzanan kariyerinin yanı sıra emeklilik döneminde ürettiği pastel çalışmalar da sergide yer alıyor. Melih Aşık, Nazım Alpman, Özdemir İnce ve Pınar-Tufan Türenç gibi isimler de Zeki Sözer'e ilişkin metinleriyle sergiye katkı sunuyor.

1785398677-whatsapp-image-2026-07-30-at-10-39-51-3

21 AĞUSTOS'A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

6 Ağustos'ta açılacak "İlklerin İnsanı Zeki Sözer" sergisi, 21 Ağustos'a kadar Brieflyart Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek. Sergi, pazartesi günleri dışında hafta içi ve cumartesi 11.00-19.00, pazar günleri ise 13.00-19.00 saatleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar