“Yüzeyin Derinliğinde” sergisi Taksim’de kapılarını açtı
Taksim Sanat’ta açılan “Yüzeyin Derinliğinde” sergisi, farklı disiplinlerden 20 sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Sergi 31 Mayıs’a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.
GAZETE PENCERE - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Taksim Sanat, yeni sergisi “Yüzeyin Derinliğinde” ile sanatseverleri ağırlamaya başladı. Küratörlüğünü Deha Çun’un üstlendiği sergi, çağdaş sanatın katmanlı yapısını odağına alıyor.
20 SANATÇIDAN 60 ESER
Farklı kuşaklardan sanatçıları bir araya getiren sergide, resimden heykele uzanan geniş bir yelpazede yaklaşık 60 eser yer alıyor. Çalışmalar, yüzey kavramını yalnızca görünen bir sınır olarak değil; hafıza, iz ve katmanların biriktiği bir alan olarak ele alıyor.
Sergide boya, kâğıt, metal, ahşap ve fotoğraf gibi farklı malzemeler üzerinden kurulan anlatılar, yüzeyin hem fiziksel hem de düşünsel derinliğini görünür kılıyor. Farklı disiplinlerden gelen işler, ortak bir tema etrafında bütünlüklü bir deneyim sunuyor.

“GÖRMEYE VE HİSSETMEYE DAVET EDİYOR”
Serginin açılışında konuşan İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Osman Cenk Akın,
“Kamusal sergi alanımız Taksim Sanat’ta yeni bir sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzeyin Derinliğinde, izleyiciyi yalnızca bakmaya değil; görmeye, hissetmeye ve deneyimin bir parçası olmaya davet eden çok özel bir sergi” dedi.
“KAMUSAL ALANDA BULUŞTURMAYI AMAÇLADIK”
Serginin küratörü Deha Çun ise,“Taksim Sanat’ta bu kıymetli sergiyle paydaş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sergideki ana amacımız, genel olarak fuarlarda veya özel galerilerde görülebilen sanatçı isimlerini kamusal alanda buluşturabilmekti” ifadelerini kullandı.

31 MAYIS’A KADAR AÇIK
“Yüzeyin Derinliğinde” sergisi, 31 Mayıs’a kadar Taksim Sanat’ta ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Taksim Sanat, Taksim metro istasyonunun -1. katında ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak:Haber Merkezi