Zafer Algöz’ün “Rumuz Goncagül”ü ödülleri topladı

Zafer Algöz’ün “Rumuz Goncagül”ü ödülleri topladı
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ödüllü oyunu “Rumuz Goncagül”, En İyi Yönetmen ve Komedi-Müzikal Oyunculuk ödüllerini kazandı. Oktay Arayıcı’nın klasik eseri, Kasım ayında Bahçelievler’de sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun 10 Ocak 2023’te prömiyerini yaptığı “Rumuz Goncagül”, tiyatro sezonunda büyük beğeni topladı. Oyun, Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü Zafer Algöz’e, “Komedi-Müzikal Oyunculuk” ödülünü ise Şebnem Bilgeer’e kazandırdı. Ayrıca Medya Ödülleri’nde de Zafer Algöz “En İyi Tiyatro Yönetmeni” seçildi.

Türk tiyatrosunun usta kalemlerinden Oktay Arayıcı’nın yazdığı “Rumuz Goncagül”, 1970’lerin sonunda hızla değişen sosyal yapının ve ekonomik koşulların ortasında kimliğini, varlığını ve çaresizliğini sorgulayan kadınların öyküsünü çağdaş bir orta oyunu atmosferinde anlatıyor.

Bahçelievler Nurettin Topçu Sahnesi’nde izlenebilir

Müzikleri Timur Selçuk’a ait olan oyunun yönetmenliğini Zafer Algöz üstleniyor. Dekor tasarımında Nur Sinem Mete, kostümde Burcu Melek Bozan, ışıkta İ. Önder Arık, koreografide Kerem Kuraner, müzik direktörlüğünde Rahim Ozan Demir yer alıyor. Dramaturg olarak Derya Özer görev yaparken, yönetmen yardımcıları arasında İşdar Gökseven, Eylem Yıldız, Ergun Akvuran ve Ahmet Dizdaroğlu bulunuyor. Oyunun asistanlığını ise Şebnem Bilgeer yürütüyor.

Başarılı oyuncu kadrosunda Dilek Güven, Şebnem Bilgeer, Efe Erkekli, Duygu Gökhan, Erdoğan Aydemir, Engin Delice, Ahmet Dizdaroğlu, Uğur Keleş ve Buğra Kaan Kahraman yer alıyor.

Sezon boyunca sahnelenmeye devam edecek “Rumuz Goncagül”, 13-14-15 Kasım tarihlerinde Bahçelievler Nurettin Topçu Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

unnamed-1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar