Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

MAÇ İKİ DEVRE OYNANIYOR

Nefis bir ilk yarı izledik. Topu birbirine vermek istemeyen, oynamak isteyen, pozisyon arayan, bloklar arası geçiş safsatasına kulağını tıkamış, golcüleri istekli, kenar yönetimleri cesur adamların 45 dakikasını zevkle seyrettik.
Aynı dizilişlerle, aynı arzuyla çıktı iki takım da sahaya. Beşiktaş kadrosuna bakıp, daha defansif oynayacağını düşünenler de Hatay’ın kapanıp, kontradan gol arayacağını düşünenler de yanıldı.
Daha 6. dakikada jeneriklik bir gol ile maçı başlattı Aboubakar. ‘Maç Beşiktaş için kolaylaştı’ diyenler erkenciydi. Santra sonrası Beşiktaş ilk golü gördü ağlarında.
Daha önce de söz etmiştim. Gabonlu, 100 bin Euro maliyetli 24 yaşındaki Salem Boupendza diye bir genç yıldız var. Hatay’da sene başında ilk 11’de düşünülmüyordu bu adam.
23 dakikada iki gol attı. Durdurulması imkansız gibi bir adam Boupendza. Darmadağın edip bıraktı Beşiktaş defansını. Bir de karşı karşıya kalıp kaçırdığı var ki ilk yarı, maçı koparabilirdi. Kuvveti, sakinliği, ayaklarının yumuşaklığı ve futbol zekası müthiş bir adam Boupendza. Eğer iyi yönetilirse geleceğin yıldız adaylarının güçlü isimlerinden biri.
Son iki deplasman maçını gol yemeden kazanmış Beşiktaş’ın, 24. dakikada kalesinde iki gol görünce kendine gelmesi zaman aldı.
Aslında 14. dakikada Atiba’nın topuk pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Larin, maçı koparabilirdi. Golden çok olamayan asiste üzüldüm. Yazık oldu.
Larin, 41. dakikada kendini affettirdi, maçı yeniden başlattı.
Boupendza, Aboubakar, Ghezzai ve Larin ilk yarıya damgasını vuran isimlerdi.
İkinci yarı Oğuzhan, Necip değişikliği ile Atiba gerçek yerine çekildi. Kısa süre sonra ise yorulduğundan veya riske edilmemesinden gerek N’Koudou ile Ghezzai forma değiştirdi.
Hatay ise ikinci yarı, daha kontra düşünen bir oyun planı ve Beşiktaş’ı kendi yarı alanında kabul eden bir anlayış içindeydi. Ömer Hoca, talebelerinin nefesine mi güvenmedi acaba? Yahut Beşiktaş’ın panikleyip, kontra bir gol ile maçı alacağını mı düşündü?
Beşiktaş’ın değişiklikleri sonuç vermedi. Oğuzhan kalitesinin çok altındaydı. Formunu buldu derken N’Koudou ise meseleyi anlamaktan uzaktı.
Ömer Erdoğan’ın top yaptırmama anlayışı, merkezden illa merkezden gol bulacağım düşüncesi karşısında başarılı oldu. Zamanı da iyi kullanan Hatay, Beşiktaş’ın hayati önemdeki 2 puanını aldı.
Beşiktaş serisini bozdu. Defansa da Ali Palabıyık haksız bir kartla darbe indirdi kendince. Welinton yok derbide.
İlk yarı oynanan topa bakınca üst üste oynanan maçların takımları nasıl yorduğunu da gördük. Özellikle Beşiktaş bu maçta kendini çok yordu ama üç puanı alamadan ve fakat yenilmeden sahadan ayrılarak haftaya oynanacak maçı çok daha değerli hale getirdi.
Bu maça bakınca kaybedilen iki puan mı, kazanılan bir puan mı Beşiktaş için daha kıymetli olacak, onu zaman gösterecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi