MAÇI YAŞAYAN ANTRENÖR

Spor medyasında ve kulüplerde üst üste başarılı sonuçlar geldiğinde ve puan farkı biraz açıldığında “şampi…” manşetleri atılır.

Erken sevinç nidaları atılır.

Galatasaray’ın 10 maç üst üste kazanması, derbilerden galip ayrılması ve puan farkını 4’e çıkarmasından sonra böyle bir ortam oluştu.

“Galatasaray’ı kim yenecek? Galatasaray’ı hangi takım durduracak?” soruları sorulmaya başlandı.

Takımda rehavet yaratan bu durum Galatasaray’da el freni etkisi yarattı.

Galatasaray son iç saha maçında Antalyaspor’u çok zorlanarak yenmişti.

Ligin son sırasındaki Ümraniyespor maçı ise Antalyaspor maçından daha zordu.

Ümraniyespor karşısında iki defa yenik duruma düştü Galatasaray.

Muslera ilk yarıda 3 net kurtarış ile farkın açılmasını engelledi.

Ligde gol ortalaması 1 olan Ümraniyespor’un sadece ilk yarıdaki gol beklentisi 1.43’tü!

Bu maç ligde hiçbir maçın kolay olmadığını, erken şampiyonluk havasına girilmemesi, bu yönde büyük ümitlerin oluşturulmamasını gösteren somut bir örnekti!

“Umutlarının öyle fazla coşmasına izin vermezsen, hayal kırıklığına uğramazsın.” der John Steinbeck Gazap Üzümleri kitabında.

Koşullar ve şartlar ne olursa olsun hiçbir takım erken şampiyon ilan edilmemeli, umutların öyle fazla coşmasına müsaade edilmemelidir.

Galatasaray’da gecede ön plana çıkan detay; takımın koşullar ne olursa olsun pes etmeyen, vaz geçmeyen bir kimliğe bürünmesidir!

Çıkardığı 11 genel anlamda en ideal olan Okan Buruk, ideal 11 çıkarmakla yetinmiyor, kenarda maçı yaşıyor! Maça müdahaleleri tam yerinde ve zamanında. Bu müdahaleleri, takımın aksiyon almasına, tempoyu düşürmemesine, oyundan düşmemesine neden oluyor.

Sol bekte aksayan Emre Taşdemir’in yerine vakit kaybetmeden Dubois’i aldı.

Orta sahada Mata kozunu kullandı.

Eksik kalan rakibine karşı Gomis’i alarak çift forvete döndü.

Tek eleştirdiğim nokta ise Yunus Akgün’e gereğinden fazla şans vermesi!

Yunus Akgün kritik zamanlarda verilen şansı değerlendirebilen bir oyuncu değil!

Mental açıdan buna hazır değil!

Eğer diğer oyuncuların katkısı yüksek olmasaydı Yunus Akgün tercihi büyük bir tepki toplayabilirdi!

Abdülkerim Bardakçı stoper performansının yanı sıra 1 gol 1 asist ile takıma katkı sunabiliyorken, kanat hücum oyuncusunun bu performansın çok üstüne çıkması, çıkabilmesi lazım!

Galatasaray’da oynamak meziyet gerektirmelidir. İdare eden futbolcularla fark yaratamazsınız!

Devre arası transfer sezonundayız. Galatasaray’ın gündeminde önemli oyuncular var. Kim veya kimler transfer edilir bilmiyorum ama Galatasaray’ın çok iyi bir sol bek ve Oliveira’ya alternatif olabilecek yaratıcı bir orta saha oyuncusu alması elzemdir. Olmazsa olmazdır. Bu transferler yapılırsa , Galatasaray güzel ve güneşli günlere doğru yol alacaktır…

Abdullah Biricik

1981 doğumlu olan Abdullah Biricik çok uzun yıllar yerel gazete ve televizyonlarda çalışarak köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yaptı.

Spor medyasında adından sıkça söz ettiren Abdullah Biricik, Galatasaray camiasına olan yakınlığı ve çok farklı alanlarda eğitim alması ile de dikkati çekiyor.

Abdullah Biricik Altay’ın efsane Başkanı Kemal Zorlu başta olmak üzere pek çok eski futbol duayeni ile röportajlar yapıp, Anadolu futbolunun gelişimi üzerine çarpıcı bir yazı dizisi kaleme almıştır.

Başarılı medya serüveninin yanı sıra bir eğitimci olan Abdullah Biricik, Spor Yönetimi alanında öğrenim gördü.

Akademik düzeyde ekonomist ve siyaset bilimci unvanlarına da sahip olan Abdullah Biricik’in “demokratik yönetim modelleri”, “sportif başarı ve ekonomik kalkınma” ve “spor ekonomisi”
alanında çeşitli inceleme ve araştırma çalışmaları da bulunmaktadır.

Son zamanların en çok merak edilen spor yorumcularından olan Abdullah Biricik transfer döneminde yaptığı başarılı haberler ile dikkati çekmekte, pek çok ülkenin spor basınında kaynak olarak gösterilmektedir.

Medya ve sporun yanı sıra “İletişim Becerileri” konusunda eğitimler veren Abdullah Biricik halen Gazete Pencere ve Fotospor gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, dijital medya kanallarında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top