CZN Burak'a "hapis" şoku: İki sanık da suçlamaları reddediyor

CZN Burak'a "hapis" şoku: İki sanık da suçlamaları reddediyor
Sosyal medya fenomeni 'CZN Burak' Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, kentsel sit alanında izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla yargılanıyor. İki sanık da suçlamaları reddediyor.Dokuz Eylül sitesinde yer alan habere...

Sosyal medya fenomeni 'CZN Burak' Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, kentsel sit alanında izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla yargılanıyor. İki sanık da suçlamaları reddediyor.

Dokuz Eylül sitesinde yer alan habere göre, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, “CZN Burak” lakabıyla tanınan Muhammed Burak Özdemir’in avukatı, müvekkilinin yurt dışında olduğunu belirtti. Baba İsmail Özdemir ise mahkemede hazır bulundu. İsmail Özdemir, savunmasında, taşınmazın kendisine ait olduğunu ve basit tadilat için belediyeden izin aldığını söyledi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alması gereken bir durum olmadığını iddia etti. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

5’er yıl hapis istemi

İddianameye göre, sanıkların işlettiği yerde izinsiz inşaat faaliyeti yapıldığı ihbar edildi. Yapılan incelemede, yapının inşaat halinde olduğu ve Kurul izni alınmadan uygulama yapıldığı tespit edildi. Sanıklar hakkında “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 2’şer yıldan 5’er yıla kadar hapis cezası istendi.

CZN Burak kimdir?

Muhammed Burak Özdemir, 1994 yılında Hatay’da doğdu. Aile işi olan restorancılığa küçük yaşta başladı. 2016 yılında İstanbul’da CZN Burak isimli restoranını açtı. Sosyal medyada paylaştığı videolarla ün kazandı. Yaptığı dev pizzalar, dönerler ve tatlılarla milyonlarca takipçiye ulaştı. Birçok ünlü isimle de tanıştı. Dubai’de de şubesi olan CZN Burak, Türkiye’nin en popüler işletmecilerinden biri oldu.