Farah Zeynep Abdullah'tan kendisine dava açmaya hazırlanan Güney Ailesi'ne: "Hakimi vurmak yok ama"

Farah Zeynep Abdullah'tan kendisine dava açmaya hazırlanan Güney Ailesi'ne: "Hakimi vurmak yok ama"
Yılmaz Güney'in ailesi, Güney için "Sinemamızın kadın döven erkeği" diyen oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a dava açacak. Dava haberine sosyal medyada karşılık veren Abdullah, "ok hakimi vurmak yok ama" dedi.Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz...

Yılmaz Güney'in ailesi, Güney için "Sinemamızın kadın döven erkeği" diyen oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a dava açacak. Dava haberine sosyal medyada karşılık veren Abdullah, "ok hakimi vurmak yok ama" dedi.

Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney'in ölüm yıldönümü için yapılan bir paylaşıma, "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği, kadın döven, şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" yorumunu yapmıştı.

Güney Ailesi adına yazılı açıklama yapan avukat Bişar Abdi Alınak, “Bu ülkedeki hiçbir insanın en ufak haksızlığa veya şiddet içeren davranışa maruz kalmadığı bir gelecek umudunu paylaşıyor ve Yılmaz Güney’in değişime, dönüşüme ve yılmadan mücadele iradesinin bu umudu besleyen bir değer olduğunu vurgulamak istiyoruz. Samimi uyarılarımızı dikkate almayan başta oyuncu Farah Zeynep Abdullah olmak üzere karalama kampanyasına karışan her birey için her türlü kanuni hakkımızı kullanarak Yılmaz Güney’in manevi hatırasını, ailesinin ve yakınlarının kişilik haklarının muhafazasını sağlamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız” dedi.

Dava haberine sosyal medyada yorum yapan Farah Zeynep Abdullah, "Ok, hakimi vurmak yok ama" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN | Yılmaz Güney’in ailesinden Farah Zeynep Abdullah’a yanıt