Oscar'a aday gösterilmeyen Margot Robbie sessizliğini bozdu

Oscar'a aday gösterilmeyen Margot Robbie sessizliğini bozdu
Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen ve film dünyasının enlerinin seçildiği Oscar Ödülleri için adaylar belli oldu.Barbie filmi 8 Oscar adaylığı kazansa da filmin başrol oyuncusu Margot Robbie aday...
Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen ve film dünyasının enlerinin seçildiği Oscar Ödülleri için adaylar belli oldu.

Barbie filmi 8 Oscar adaylığı kazansa da filmin başrol oyuncusu Margot Robbie aday gösterilmemişti. Oyuncu konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Bu yıl 96’ncısı düzenlenecek olan Oscar Ödülleri'nin adayları belli oldu. Los Angeles'ta düzenlenecek törenin sunuculuğunu yine ünlü talk şov sunucusu Jimmy Kimmel üstlenecek. Ödüller, Dolby Theatre'da gerçekleşen görkemli törenle 10 Mart 2024'te sahiplerini bulacak.

Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmi 13 adaylık ile zirveye yerleşirken Barbie filmi 8 adaylık elde etti. İki filmde En İyi Film kategorisinde aday gösterildi. Oscar tarihinde ilk kez aynı hafta sonu vizyona giren iki film, En İyi Film kategorisinde aday gösterildi. İki film de 21 Temmuz'da vizyona girmişti.

2023 yılının en çok kazanan filmi Barbie'nin başrol oyuncusu ve yapımcılarından Margot Robbie de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilmedi.

Filmin yönetmeni Greta Gerwig her ne kadar övgü toplasa da En İyi Yönetmen kategorisinde aday gösterilmedi. Filmden Ryan Gosling ve America Ferrera ise aday gösterilen isimlerden oldu.

Oscar adaylığı kazanmayan Margot Robbie konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

33 yaşındaki Robbie, "Bu kadar takdir edildiğinizi gördüğünüzde üzgün hissetmeniz imkansız. Elbette Greta yönetmen olarak aday olmalıydı çünkü yaptığı şey, birinin kariyerinde veya hayatında bir kez yapabileceği bir şey. İnanılmaz bir iş çıkardı. Gerçekten öyle. Ama tüm filmler için inanılmaz bir yıldı" ifadelerini kullandı.

Yıldız "Kültürleri değişterecek, etkileyecek ve büyük bir etki yaratacak bir şey yapmak için yola çıktık. Bunu zaten başardı, hayalimizin ötesine bile geçti. Bu, bizim elde edebileceğimiz en büyük ödül oldu" dedi.

Greta Gerwig'e tüm zamanların "en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni" ünvanını kazandıran Barbie 2023 yılının en çok kazanan filmi olmuştu.

Öte yandan Margot Robbie, filmin çekilmesi çok çaba sarf ettiğini hatta herkese 1 milyar dolar sınırını aşacağına dair söz verdiğini söylemişti.

Oyuncu filmi çekmek için büyük bir bütçe istediğini ve yapım şirketini ikna etmek için çok çabaladığını söyledi. Erkeklerin filmi izlemek istemeyeceğine dair ortaya atılan fikirler de oyuncunun karşılaştığı zorluklardan biri oldu.

Robbie "Herkes 'Oluru yok. Erkekler asla Barbie filmini izlemeye gitmez' dedi. Erkekler, harika bir filmi izlemeye gider. Eğer harikaysa, herkes izler" dedi.