Teoman: Muhafazakarlar vicdanlı ise bunu artık göstermeliler

Teoman: Muhafazakarlar vicdanlı ise bunu artık göstermeliler
Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube’da yayımlanan programına konuk olan Teoman "Bana muhafazakarlara karşı duyarlı olmamı öğreten yer Boğaziçi'ydi. Muhafazakarlar geldi, Boğaziçi'ni mahvetti. Eğer muhafazakarlar kendilerini...

Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube’da yayımlanan programına konuk olan Teoman "Bana muhafazakarlara karşı duyarlı olmamı öğreten yer Boğaziçi'ydi. Muhafazakarlar geldi, Boğaziçi'ni mahvetti. Eğer muhafazakarlar kendilerini vicdanlı hissediyorlarsa artık bunu göstermeliler. Ya bu ülkeyi barışa götürecekler ya da kan davası sonsuza kadar gidecek" dedi.

Muhafazakar kesime yönelik eleştirilerini dile getiren Teoman, Türkiye'nin laik kalmasını istediğini vurguladı. Muhafazakar kesimin toplumsal uzlaşma sürecine önemli bir katkı sağlayabileceğini belirten Teoman, "Eğer muhafazakarlar kendilerini vicdanlı hissediyorlarsa artık bunu göstermeliler. Ya bu ülkeyi barışa götürecekler ya da kan davası sonsuza kadar gidecek" ifadesini kullandı.

Teoman programda ayrıca tartışma yaratan Necip Fazıl Kısakürek’e şarkı adamasına da değinerek ”Sağın ideoloğu Necip Fazıl'ın hiç tasvip etmediğim çok kindar görüşleri de vardır ama 'Kendi vatanında parya' meselesi benim kalbime dokundu" dedi.