Ünlü model Gigi Hadid, Lyme hastalığıyla savaşan kardeşi Bella’nın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi

Ünlü model Gigi Hadid, Lyme hastalığıyla savaşan kardeşi Bella’nın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi
Günümüzde podyumların en çok aranan modellerinden biri olan olan Bella Hadid'in Lyme hastalığı için tedavi gördüğü ortaya çıkmıştı. Gigi Hadid de kardeşinin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.Lüks markaların kampanyalarında...

Günümüzde podyumların en çok aranan modellerinden biri olan olan Bella Hadid'in Lyme hastalığı için tedavi gördüğü ortaya çıkmıştı. Gigi Hadid de kardeşinin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Lüks markaların kampanyalarında sık sık yer alan, moda haftaları'nın en çok defileye çıkan modellerinin başında gelen Bella Hadid'in uzun süredir ortalarda olmaması dikkat çekmişti. Ünlü modelin uzun süredir mücadele ettiği Lyme hastalığı için tedavi gördüğü ortaya çıkmıştı.

"Geri dönmek için sabırsızlanıyor"

Birkaç gün önce sosyal medya hesabından kardeşi Bella ile defilede çekilen eski bir fotoğrafını paylaşan Gigi Hadid, “Geri dönmek için sabırsızlanıyor” ifadelerini kullandı.

Gigi Hadid, sözlerine "Geçen haftaki bu gönderiye değinmek istiyorum. Bella, Lyme hastalığı için uzun ve yoğun bir tedaviyi yeni bitirdi. (Bazılarının, gelecek sezon şovlara geri döneceği sözü olarak görevimi almasını istemedim.) Onunla çok gurur duyuyorum ve kendini ne zaman hazır hissederse geri dönüşü için can atıyorum" diye devam etti.

Uzun Yıllardır Lyme Hastalığıyla Mücadele Ediyor

 Öte yandan Bella Hadid, 2020 yılında her gün hastalığının en az 10 semptomuyla savaştığını söylemişti.

Lyme hastalığı hakkında yaşadığı semptomları hakkında konuşan yıldız, baş ağrısı, beyin sisi, uykusuzluk ve ışığa ve gürültüye karşı hassasiyet gibi belirtilerle karşılaştığını paylaşmıştı.

Bella Hadid yaşadığı diğer semptomların ise anksiyete, karışıklık, mide bulantısı, düzensiz yeme, eklem ağrısı ve kilo alımı ve kaybı olarak açıklamıştı. Hadid, “Her gün istisnasız bu semptomların 10 tanesini yaşıyoum. Muhtemelen 14 yaşımdan beri böyle ama 18 yaşıma bastığımda semptomları daha agresif şekilde hissetmeye başladım" demişti.

Lyme hastalığı nedir?

Uzman bilgilerine göre Lyme hastalığı, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığıdır. Lyme hastalığı genellikle kızarıklık, ateş, baş ağrısı ve yorgunluk ile kendisini belli ediyor. Erken teşhis Lyme hastalığına yakalanan hastalarda tedavi başarısını artırıyor. Lyme hastalığının tedavisinin ihmal edilmesi, hastanın özellikle dizlerinde şiddetli eklem ağrıları ve şişmelere neden olabilir. Ayrıca enfeksiyonun gelişmesinden haftalar, aylar ve hatta yıllar sonra beyin zarlarında iltihaplanma (menenjit), yüzün bir tarafında geçici felç, uzuvlarınızda uyuşma veya güçsüzlük ve kas hareketlerinde bozulma meydana gelebilir.