6 gazeteci hakkında ceza istemi

6 gazeteci hakkında ceza istemi
KHK ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanı 6 gazeteci ile 1 gazete dağıtımcısı hakkında açılan davada mütalaasını sunan savcı, 6 kişi hakkında ceza verilmesini istedi.Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile...

KHK ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanı 6 gazeteci ile 1 gazete dağıtımcısı hakkında açılan davada mütalaasını sunan savcı, 6 kişi hakkında ceza verilmesini istedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanı 6 gazeteci ve bir gazete dağıtımcısı hakkında İstinaf’ta bozulan ve yeniden görülmeye başlanan davanın 9’uncu duruşması görüldü. “örgüte üye olmak”, “örgüt propagandası yapmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” ve “Suç ve suçluyu övmek” iddialarıyla açılan dava İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada ilk olarak savcı 7 Nisan 2022’de verdiği mütalaasını tekrar eden iddia makamı, gazetenin eski editörleri Hicran Urun, Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu, İshak Yasul, çalışan Pınar Tarlak ve imtiyaz sahibi İhsan Yaşar hakkında ceza verilmesini istedi. Bunun üzerine avukatlar savunma yapmak için süre talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, İshak Yasul, Hicran Urun ve Mehmet Ali Çelebi’nin yurt dışı çıkış yasağının devamına karar vererek, duruşmayı 12 Şubat 2024’e erteledi.