Arda Turan: Candaş Tolga Işık güvendiğim bir abimdir ama bu ülkede kimsenin Ali Sami Yen’in adını alaycı şekilde diline dolamasına izin vermem

Arda Turan: Candaş Tolga Işık güvendiğim bir abimdir ama bu ülkede kimsenin Ali Sami Yen’in adını alaycı şekilde diline dolamasına izin vermem
Gazete Pencere Haber MerkeziGazeteci Candaş Tolga Işık, Sports Digitale kanalından ayrıldı. Kanalda henüz hiçbir içeriği yayımlanmayan Işık, Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan ile yaptığı röportajın yayımlanmamasını...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Sports Digitale kanalından ayrıldı. Kanalda henüz hiçbir içeriği yayımlanmayan Işık, Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan ile yaptığı röportajın yayımlanmamasını istedi. Fenerbahçe Kongre Üyesi Doğan Dirim, program için "Planımız haftaya Ali Sami Yen’i konuk almak" yorumunu yapmıştı.

Candaş Tolga Işık, bugün sosyal medya hesabından yapığı açıklamada Sports Digitale'den ayrıldığını duyurdu.

Işık açıklamasında, "Sports Digitale kanalıyla henüz başlamayan iş arkadaşlığımızı bugün itibarıyla bitirmiş bulunuyorum. Yaptığım röportajı da yayınlamamalarını rica ettim. Umarım saygı gösterirler. Birlikte çalıştığım tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herkese selamlar, sevgiler" ifadelerini kullandı. 

Arda Turan ile röportaj yapmıştı

Işık, Sports Digitale'de Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan ile röportaj yapmıştı.

Arda Turan: Ali Sami Yen’in adını alaycı bir şekilde diline dolamasına izin vermem

Arda Turan da Candaş Tolga Işık'ın ayrılığı ve röportajının yayımlanmamasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Candaş Tolga Işık, hem dostluğuna hem gazeteciliğine sonsuz güvendiğim bir abimdir. Onun olduğu her işte koşulsuz yer alırım. Ama bu ülkede kimsenin, unvanı ne olursa olsun, Türk sporunun ve Galatasaray’ın sembol ismi Ali Sami Yen’in adını alaycı bir şekilde diline dolamasına izin vermem. 

Kanalla ilişiğini kestiğini açıklayan Candaş abiye bu hassas ve örnek tavrı için çok teşekkür ederim. Röportajın kaydı sırasında emek veren tüm arkadaşlar haklarını helal etsinler. Bu ülkenin değerlerine saygı bizim şaşmaz pusulamızdır."