CHP'li Karasu, Sivasspor ve Ankaragücü'nün mağlubiyeti sonrası "çifte mutluluk" diyen CNNTürk'ü RTÜK'e şikayet etti

CHP'li Karasu, Sivasspor ve Ankaragücü'nün mağlubiyeti sonrası "çifte mutluluk" diyen CNNTürk'ü RTÜK'e şikayet etti
CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, CNNTürk yayınında Sivasspor ve Ankaragücü’nün maçlarda aldıkları mağlubiyeti “rakiplerinin bir zaferi” ve “ülkenin mutluluğu” gibi gösterdiğini belirterek Radyo...

CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, CNNTürk yayınında Sivasspor ve Ankaragücü’nün maçlarda aldıkları mağlubiyeti “rakiplerinin bir zaferi” ve “ülkenin mutluluğu” gibi gösterdiğini belirterek Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet etti. Sunucunun özür dilemesinin bir erdem, ancak yayının yasaya aykırı olduğunu belirten Karasu, bu yayının bağımsız ve tarafsız bir yayın kuruluşunun tavrı olarak kabul edilemeyeceğini vurguladı.

CNN Türk kanalında “Burçak Bozkuş ile A'dan Z'ye” programında, Trendyol Süper Lig ekiplerinden Sivasspor ve Ankaragücü’nün hafta sonu oynadıkları maçlarda aldıkları mağlubiyete ilişkin olarak "Aslında dün akşam çifte mutluluk yaşadık diyebiliriz. Hem hem filenin sultanları, hem de şu an Sabah gazetesinde yer verilen haberde de gördüğünüz gibi futbolda yüzümüz güldü" ifadelerini kullandı.

Karasu olayı "kabul edilemez" şeklinde yorumlarken, "Özür dilemek elbette bir erdem, ama bu yayın Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’a açıkça aykırı. Bağımsız ve tarafsız bir yayın kuruluşunun tavrı olarak kabul edilemez. Taraftarın tepkisi olmasaydı belki geçiştirilecekti. Gereğinin yapılması hususunda RTÜK’e şikayet ettim, soncu hep birlikte göreceğiz” ifadesini kullandı.