Demirören ailesi, kendi açıklamasını yayınlayan Kısa Dalga’ya dava açtı

Demirören ailesi, kendi açıklamasını yayınlayan Kısa Dalga’ya dava açtı
Demirören ailesi, yazar Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazaya Demirörenlerin oğlunun da karıştığı iddiasına ilişkin haberlere dava açtı. Kısa Dalga’nın sadece Demirören ailesinin açıklamasına yer verdiği haberi içinse tazminat davası açıldı.

Yıldırım Demirören ve Revna Demirören çifti, yazar Eylem Tok'un oğlunun karıştığı kazaya oğullarının da karıştığına dair iddiaları yazan haber sitelerine dava açtı.

Dava açılan siteler arasında Kısa Dalga da yer aldı. Ancak, Kısa Dalga, Demirörenler'e yönelik iddiaya ilişkin olarak yalnızca aile tarafından yapılan açıklamaya internet sitesinde yer vermişti.

Demirören ailesi tarafından Halk TV'ye yapılan açıklamada oğullarının kazayla bir ilgisi olmadığı ve yurt dışında okuduğu ifadelerine yer almıştı.

Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde haberlerin kötü niyetli ve kasıtlı olarak yapıldığı, Demirören ailesinin itibarının lekelendiği ileri sürüldü.

Dava 16 yaşındaki oğullarının yurtdışında okuduğu hatırlatılarak kazayla hiçbir bağlantısı olmadığı ifade edildi ve yayınlanan haberlerin iftira ve yalan olduğu ileri sürüldü.

150 bin lira tazminat talebi

Dilekçede "Bu yalan ve iftira ortaya atıldığından beri müvekkilimiz derin bir üzüntü ve keder içerisindedir. Bu durum müvekillimizin günlük hayatını olumsuz etkilemektedir. Müvekkilimizin yaşadığı bu travma sadece onunla sınırlı kalmamış ailesi ve yakın çevresi de bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmiştir" ifadesine yerel verildi.

Demirören, haber sitelerinden 150 bin lira tazminat talep ederken Kısa Dalga’nın Demirören ailesinin iddialara yanıt niteliğinde yaptığı açıklamaya yer verdiği “Demirörenler’den ATV kazasına ilişkin açıklama” başlıklı haberi için de erişim engellemesi ve tazminat talep edildi.