Fatih Altaylı’dan ‘Eline sağlık’ açıklaması: Kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum

Fatih Altaylı’dan ‘Eline sağlık’ açıklaması: Kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum
Gazeteci Fatih Altaylı, ‘Eline sağlık’ paylaşımı hakkında açıklamalarda bulundu. Özne belirtmediğini belirten Altaylı, “Kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum” dedi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı...

Gazeteci Fatih Altaylı, ‘Eline sağlık’ paylaşımı hakkında açıklamalarda bulundu. Özne belirtmediğini belirten Altaylı, “Kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gazeteci Fatih Altaylı’nın, bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldığı iddia ediliyordu. Altaylı, ifadeye çağrıldığı iddialarını yalanlamıştı.

Altaylı, ‘eline sağlık’ paylaşımının yanlış anlaşıldığını belirterek ‘Özne belirtmedim’ dedi. Altaylı, Tek bir şey söyledim, eline sağlık. Bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü. Sanki ben yumruk atana eline sağlık diyormuşum gibi. Kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Altaylı hakkında, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından “Tevhid” bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy için “Eline sağlık” yazdığı paylaşımıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme” suçundan resen soruşturma başlattığı duyuruldu.