Gazeteci Hakan Yalçın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Gazeteci Hakan Yalçın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
Savcılık ifadesi tamamlanan gazeteci Hakan Yalçın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında 29 Aralık'ta Van’daki evine düzenlenen baskınla gözaltına...

Savcılık ifadesi tamamlanan gazeteci Hakan Yalçın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında 29 Aralık'ta Van’daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Hakan Yalçın ile 10 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yeşilyurt ilçesinde bulunan Malatya Başsavcılığına getirildi.

Malatya Adliyesinin depremde yıkılmasından dolayı Akçadağ yolu üzerinde bulunan Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü binasının Cumhuriyet Başsavcılığı bölümünde görülen ifade alma işlemlerini, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan ile gözaltına alınanların aile ve yakınları da takip etti. Alanın dar olması gerekçesiyle, basın ve ailelerin bina içerisine girmesine izin verilmedi.

Dört kişi için tutuklama talebi

Savcılık ifadesinde Yalçın’a Malatya'da öğrenci olduğu yıllarda üyesi olduğu derneğin faaliyetlerinin sorulduğu öğrenildi. Söz konusu dernekte “ideolojik eğitim” verilip verilmediği yönünde sorular yöneltilen Yalçın, ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Yalçın ile birlikte gözaltındaki Siyajîn Yaman, Rezan Malgir ve Bedirhan Akyıldız tutuklama talebiyle, diğer 7 kişi ise adli kontrol uygulanması talebi ile mahkemeye sevk edildi. (MA)

Gazeteci Hakan Yalçın gözaltına alındı

Gözaltındaki gazeteci Murat Yalçın yarın savcılığa çıkarılacak

Gazeteci Furkan Karabay tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Gazetecilik yargılandı: Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı