Gazeteci Sinan Aygül’ kendisine saldıranlara hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı

Gazeteci Sinan Aygül’ kendisine saldıranlara hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı
Bitlis Tatvan’da, sokak ortasında darp edilen gazeteci Sinan Aygül, hakkında saldırganlara hakaret ettiği gerekçesiyle Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.Haziran ayında sokak ortasında saldırıya uğrayan...

Bitlis Tatvan’da, sokak ortasında darp edilen gazeteci Sinan Aygül, hakkında saldırganlara hakaret ettiği gerekçesiyle Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

Haziran ayında sokak ortasında saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül hakkında kendisine saldıran saldırganlara hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 17 Haziran günü Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nin saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, saldırganlardan Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Hakaret” iddiasıyla hazırlanan iddianame Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme davanın CMK 251. Madde kapsamında kaldığı “Basit Yargılama Usulü” ile yapılmasına karar verdi.

“Ceza alırsam saldırganlardan fazla cezaevinde kalacağım”

Savcı ayrıca Aygül hakkında cezalandırılan kişiye daha ağır yaptırımların uygulanması anlamına gelen “tekerrür hükümlerinin” uygulanmasını istedi. Bu, daha önce yaptığı haberler nedeniyle cezaları bulunan Aygül’ün ceza alması durumunda bu cezanın tamamını kapalı ceza infaz kurumunda geçirmesi anlamına gelebilir.

Saldırıya uğradıktan sonra bu nedenle ceza alacağını söylediğini hatırlatan Aygül, “Şimdi de hazırlanan iddianame ve istenen cezaya baktığım zaman saldırganlardan daha fazla cezaevinde kalacağımı görüyorum” dedi.

“Kamu malını, halkın malını savunduğum için sokak ortasında öldürülmeye çalışıldım. Azmettiriciler ortada olmasına rağmen dokunulmadı. Saldırganlar hakkında, o görüntüler, şahitler ve bütün delillere rağmen açılabilecek en hafif şekilde açıldı dava. Yetmedi şimdi de benim hakkımda dava açılıyor. Bir dava birinin aleyhine, birilerinin lehine ancak bu kadar zorlanabilirdi, zorlandı. Ne diyeceğimi bilmiyorum, yaşanan her gelişme bir öncekinin skandallığını gölgede bırakıyor.”

“Açılmaması gereken bir dava”

İddialar hakkında bir kez takipsizlik kararı verildiğini ve aslında açılmaması gereken bir dava olduğunu söyleyen Aygül’ün avukatı Av. Diyar Orak “Evet beraat verilmesi gerekiyor ama hukuka aykırı şekilde iddianame düzenlenebiliyorsa, aynı şekilde ceza da verilebilir. Ancak beklentimiz bütün dünyada saygın basın meslek örgütlerinin ve dünya basınının yakından takip ettiği böyle bir davada yargının tarafsızlığına ve adalet beklentisine gölge düşürecek böyle bir davanın beraatle sonuçlanmasıdır.” dedi.

Saldırı davası 14 Aralık’ta görülecek

Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin polisi memuru olan koruması Engin Kaplan ve boksör olan koruması Yücel Baysalı’nın “Silahla Kasten Yaralama” suçundan tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması 14 Aralık Perşembe günü saat 15:00’da Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.