Güldür Güldür yine hedefte: RTÜK 'gazi' skeci için inceleme başlatıldı

Güldür Güldür yine hedefte: RTÜK 'gazi' skeci için inceleme başlatıldı
Güldür Güldür adlı programda gazilere yönelik  yapılan skeç sosyal medyada tartışmaya yol açtı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, programla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.Güldür Güldür adlı programda gaziler ile...
Güldür Güldür adlı programda gazilere yönelik  yapılan skeç sosyal medyada tartışmaya yol açtı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, programla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Güldür Güldür adlı programda gaziler ile ilgili hazırlanan skeç iktidar tarafında tepkiye neden oldu.

Skeçte, bir gaziye yönelik "Tamam en gazi sensin. Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda "Bir televizyon kanalındaki gazilerimize yönelik haddini son derece aşan ve "güldürmeyen" anlamsız skeci şiddetle kınıyorum" dedi.

İnceleme başlatıldı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, programla ilgili inceleme başlatıldığını duyurarak şunları söyledi:

"Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez.

Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır."