Instagram çöktü mü? Kullanıcılar platforma neden giremiyor?

Instagram çöktü mü? Kullanıcılar platforma neden giremiyor?
Instagram'da yaşanan erişim sorunu kullanıcıların tepkisini çekti. Kullanıcılar "Instagram’a neden giremiyorum?" ve "Instagram çöktü mü?" sorularıyla sosyal medyada gündem oluşturdu. Peki Instagram çöktü mü?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram'da kullanıcılar erişim sorunu yaşıyor.

Android ve iOS kullanıcıları akıllı telefonlarında akış yenilemiyor hatası alırken bazı cihazlarda uygulama açılmadan kapanıyor. Üstelik yalnızca Türkiye değil, tüm dünyadan buna benzer raporlar geliyor.

Meta’ya ait Instagram, dünya genelinde erişim problemleriyle karşı karşıya. Henüz şirketten resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen, saat 22:00’den bu yana global çapta kesintiler yaşandığı rapor ediliyor.

Uygulamaların hizmet takibini yapan Downdetector’a göre, Instagram için erişim sorunları küresel çapta artmış durumda. Özellikle ABD’de, 22:00’denn sonra çok fazla kullanıcı platforma erişim sağlayamadıklarını bildirdi.

instagram-coktu-erisim-sorunlari-yasaniyor-6.jpg

Instagram sayfası yenilenemiyor

Ne yazık ki kullanıcıların Instagram sayfa yenilenemiyor hatasını çözmek için yapabilecekleri pek fazla şey yok. Bunun en büyük nedeni ise sorunun sistemden kaynaklanması. Ancak uygulamanın önbelleğini ve verilerini tamamen silmek problemi ortadan kaldırabiliyor.

Telefonunuzdan Ayarları açın.
Yüklü tüm uygulamaların yer aldığı bölüme ulaşın.
Listeden Instagram’ı bulun.
Ardından Önbelleği Temizle ve Verileri temizle düğmelerine basın.
Ülkemizde de benzer bir durum yaşanıyor. Kullanıcılar, Instagram’a erişemediklerini belirterek, Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarında şikayetlerini dile getiriyorlar. Kesintinin nedeni ise henüz belli değil.