Instagram'da Reels videolar artık doğrudan indirilebilecek

Instagram'da Reels videolar artık doğrudan indirilebilecek
Dünyanın en çok indirilen sosyal medya platformlarından Instagram, Reels videoların doğrudan indirilebilmesine olanak tanıyan bir algoritma geliştirecek.TikTok, bir süredir herkesin kendi TikTok videosunu indirip başka bir sosyal...

Dünyanın en çok indirilen sosyal medya platformlarından Instagram, Reels videoların doğrudan indirilebilmesine olanak tanıyan bir algoritma geliştirecek.

TikTok, bir süredir herkesin kendi TikTok videosunu indirip başka bir sosyal medya ağında yayımlayabilmesine imkan verdi ve bu sayede Instagram Reels'a karşı önemli bir avantaj elde etti.

Oksijen'de yer alan habere göre, bu özellik şimdilik yalnızca ABD'deki mobil kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor ve özel hesaplar (Gizli Hesaplar) için değil yalnızca genel hesaplar için aktif.

Aynı zamanda, herkese açık hesap kullanıcıları, ilgili ayar değişikliğini yaparak Reels videolarının başka kullanıcılar tarafından indirilmesini engelleyebilecek.

Videoları indirebilmek ise oldukça basit. Belirli bir Reels'i seçerek "Paylaş" simgesine dokunup "İndir" butonuna dokunulması yeterli.

Tıpkı TikTok'ta olduğu gibi Instagram'da da indirilen videolarda filigran olacak ve kullanıcıların Instagram'da kullandığı kullanıcı adı ile Instagram logosu görülecek. Bu filigrandan kurtulmanın bir yolu ise yok.