“Kayıp seçim sandığı” haberiyle yargılanan gazeteci beraat etti

“Kayıp seçim sandığı” haberiyle yargılanan gazeteci beraat etti
"Kayıp seçim sandığı" haberiyle Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal hakkında beraat kararı verildi.Martin'in Artuklu ilçesinde kurulan 1363 No'lu seçim sandığının kaybolmasına...

"Kayıp seçim sandığı" haberiyle Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal hakkında beraat kararı verildi.

Martin'in Artuklu ilçesinde kurulan 1363 No'lu seçim sandığının kaybolmasına dair yaptığı haber ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Gazeteci Kanbal, yargılandığı davadan beraat etti.

Mezopotamya Ajansının haberine göre, Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, gazeteci Kanbal ve avukatı Erdal Kuzu hazır bulundu. İlçe Seçim Kurulu tarafından tutulan tutanaklar dosyaya konuldu. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada tanıklar dinlendi.

Tanık olarak dinlenen Sandık Başkanı İsmail Genç, adliyeye polislerle gittiğini, yanında başka kimse olmadığını ve kimseyle muhatap olmadığını söyledi.

Bir diğer tanık olarak dinlenen okul sorumlusu Mustafa Üstündağ Benli, sandığın kayıp olduğuna ilişkin tutanağı polislerle beraber tuttuklarını, geç saatlerde sandık başkanının kendilerini arayarak adliyede olduğunu söylediğini aktardı.

Savunma yapan gazeteci Ahmet Kanbal, tanık beyanlarının haberin gerçekliğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Savunmaların ve tanık beyanlarının ardından savcı beraat kararı verilmesini talep ederken

Duruşmaya kısa bir ara veren hakim, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekcesiyle Kanbal'ın beraatine karar verdi.

“Yargılanma nedeni muhalif gazeteci olmasıdır”

Devamında mütalaaya karşı savunma yapan Avukat Erdal Kuzu, savcının esas hakkındaki görüşüne katıldıklarını, ancak gerekçesine katılmadıklarını söyledi.

Kuzu, müvekkilinin gerçek olan bilgiyi kamu barışını tesis etmek amacıyla haber yaptığını ve bu haber sayesinde sandığın akıbetinin ortaya çıktığını belirtti.

Av Kuzu, "TCK 217 sansür maddesidir. Hukuki olarak içerisinde birçok sakatlık bulunduruyor. Müvekkilimin burada yargılanmasının nedeni muhalif gazeteci olmasıdır. Filmlere konu olarak absürt bir dava ile karşı karşıyayız" dedi.