Saldırıya uğrayan gazeteci Seran Vreskala suç duyurusunda bulundu

Saldırıya uğrayan gazeteci Seran Vreskala suç duyurusunda bulundu
Gazeteci Seran Vreskala ve erkek arkadaşı Beşiktaş Adnan Saygun Caddesi’nde motosikletli dört kişi tarafından saldırıya uğradı.Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre gazeteci Seran Vreskala ve erkek arkadaşı dün...

Gazeteci Seran Vreskala ve erkek arkadaşı Beşiktaş Adnan Saygun Caddesi’nde motosikletli dört kişi tarafından saldırıya uğradı.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre gazeteci Seran Vreskala ve erkek arkadaşı dün saat 15.30 sıralarında İstanbul Beşiktaş’da bulunan Adnan Saygun Caddesi’nde trafikte seyir halindeyken motosikletli dört kişi tarafından saldırıya uğradı.

Saldırganlar tarafından darp edilen gazeteci Seran Vreskala şikayetçi oldu.

Gazeteci Seran Vreskala, saldırının ardından Levent Polis Merkezi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Vreskala, yaşananları şöyle anlattı:

“29 Ekim günü saat 15.30 sıralarında erkek arkadaşım ile evden çıktık. Adnan Saygun Caddesi'nden Ulus istikametine gidecektik. Tam Adnan Saygun Caddesine çıkan yol üzerinde ayrımında iken trafik çok yavaş ilerliyordu ve yol iki şerit halindeydi. Bu sırada iki şeridin arasında 3 motosiklet tehlikeli bir şekilde geçmeye çalıştı. Ben de sürücü tarafındaki camı açtım ve motosikletlilere, ‘şeridinizde gider misiniz, araç gibi önüme kırdınız farkında mısınız?’ dedim. Hemen önümüzde bulunan 54 AEP 640 plaka sayılı motosiklet sürücüsü bana ‘sus lan, uzatma, yolunuza gidin’ diyerek küfür etti. Erkek arkadaşım,  bu küfrü duyunca araçtan indi ve 'şeridinizden gider misiniz, bir kadına nasıl konuşuyorsunuz?’ dedi. Bu sırada ikinci motosiklet olan 34 FEG 522 plaka sayılı motosiklet sürücüsü de erkek arkadaşımın yanına geldi, erkek arkadaşımı ittirdi ve daha sonra yüzüne yumruk attı. Bunun üzerine ben araçtan indim ve videoya alacakken 34 FEG 522 motosikletin yolcu kısmında bulunan bir kadın geldi ve iki kere boğazımı sıktı, telefonumu elimden almaya çalıştılar.

Erkek arkadaşım da bunu görünce benim boğazımı sıkan kadını ittirdi. Bunun üzerine iki motosiklet sürücü geldi ve ‘sen nasıl kadını ittirirsin, sen kaç yaşındasın moruk, gel sana nasıl dayak atılır göstereceğiz’ diyerek ilk önce 54 AEP 640 plaka sayılı motosiklet sürücüsü yumruk ile arkadaşımın kafasına vurmaya başladı, yere yatırarak vurmaya başladılar. 54 AEP 640 plaka sayılı motosiklet sürücü olan erkek şahıs elinde bulunan anahtarı iki parmağının arasına yerleştirerek bana öyle vurmaya çalıştı. Ayrılırken aracımızın plakasını çekerek ‘plakanızı aldık, biz sizi bulacağız, görürsünüz’ dediler. Vücudumun çeşitli yerlerinde çizikler morartılar ve ezikler mevcut."

‘Yüzüme yumruk attı’

Vreskala'nın erkek arkadaşı ise ifadesinde şunları söyledi:

"Motosiklet sürücüsü yanıma geldi, beni ittirdi ve daha sonra yüzüme yumruk attı. Seran araçtan indi ve videoya alacakken 34 FEG 522 motosikletin yolcu kısmında bulunan bir kadın geldi ve erkek arkadaşımın boğazını sıktı. Ben de bunu görünce Seran'nın boğazını sıkan kadını ittirdim. Bunun üzerine iki motosiklet sürücü yumruk ile kafama vurmaya başladı, daha sonra da 34 FEG 522 plaka sayılı motosiklet sürücüsü ile birlikte beni yere yatırarak vurmaya başladılar. Benim başıma, yüzüme yumruk atmaya başladılar. Bu sırada gözlüğüm kırıldı. Ben kafamı korumaya çalıştım. Vücudumun çeşitli yerlerine vurdular. Yaklaşık 3-5 dakika boyunca bana vurmaya devam ettiler. Daha sonra çevrede bulunan vatandaşlar beni kendi aracıma bindirdiler. Ben Seran'nı dışarıda tartakladıklarını görünce onların elinden almak için tekrar indim. 54 AEP 640 plaka sayılı motosiklet sürücüsü beni görünce bana 'moruk sen dersini almadın mı?' diyerek benim yüzüme tekrar yumruk atmaya başladı ve tekrar darp etmeye başladılar. Sol kolumda ezilme, yüzümde, şişlik ve morluklar, sol kalçamda çizikler ve morartılar var."