T24 yazarı Mehmet Yılmaz: Herkes bilmelidir ki kendi kazanımlarını koruyabilmenin yolu, başkalarının haklarını da savunabilmektir

T24 yazarı Mehmet Yılmaz: Herkes bilmelidir ki kendi kazanımlarını koruyabilmenin yolu, başkalarının haklarını da savunabilmektir
T24 yazarı Mehmet Yılmaz, İsrail'in Gazze'de hastane bombalamasının ardından İsrail elçiliği ve başkonsolosluğu önünde gösteri yapan vatandaşların sosyal medya hesaplarından kendilerine müdahalede bulunan polisleri hedef almalarını...

T24 yazarı Mehmet Yılmaz, İsrail'in Gazze'de hastane bombalamasının ardından İsrail elçiliği ve başkonsolosluğu önünde gösteri yapan vatandaşların sosyal medya hesaplarından kendilerine müdahalede bulunan polisleri hedef almalarını eleştirdi. Yılmaz, "Sosyal medyaya "Gaz, ses bombası, işaret fişeği, paintball mermisi polis bu akşam tüm şovunu bize uyguladı" diye yazanlar, önceki gün Osman Kavala'nın özgürlüğü için endişelenebilmiş olsalardı, dün gece başlarına bunlar gelmezdi" dedi.

Bazı sosyal medya hesaplarından tepki yorumlarını köşesinde paylaşan Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"Merak ettim: "Çoluk çocuk gaz yedik" diye yakınanlar arasında, hedef gözetilerek biber gazı mermisiyle başından vurulduğu için hastanede 14 yaşında ölen Berkin Elvan'ın annesini, Erdoğan'ın mitinginde yuhalayanlar da var mıydı?

Eminim seçimlerden önce "Kılıçdaroğlu kazanırsa, kazanımlarımızı kaybeder miyiz" diye endişelenen muhafazakârlar da vardı.

Memleketimizin en temel meselesi, zaten herkesin kendisi ile ilgili konularda dertlenmesidir.

"Benim başıma bir şey gelmesin de başkasının başına ne gelirse gelsin" diye açıkça söylemezler elbette ama sağcısının, solcusunun zihinlerinin gerisinde bu yatar.

Oysa herkes bilmelidir ki kendi kazanımlarını koruyabilmenin yolu, başkalarının haklarını da en az kendinde gördüğün haklar kadar savunabilmektir.

Buna da kısaca "demokrasi" diyoruz."

Yazının tamamı için tıklayın