Tolga Şardan'ın gözaltına alınmasına gazeteci meslek gruplarından tepki: Derhal serbest bırakın!

Tolga Şardan'ın gözaltına alınmasına gazeteci meslek gruplarından tepki: Derhal serbest bırakın!
T24 Yazarı Tolga Şardan'ın “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek gözaltına alınmasının ardından Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler...

T24 Yazarı Tolga Şardan'ın “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek gözaltına alınmasının ardından Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Ankara Şubesi sosyal medya hesaplarından karara eleştiri geldi.

Gazeteciler Cemiyeti X hesabından "Tolga Şardan'ın ardından Halk TV'den Dinçer Gökçe de gözaltına alındı. Her ikisi de sansür yasasıyla gelen Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma suçlamasıyla karşı karşıya. Suç olan sansürdür, haber alma hakkını gasptır. Meslektaşlarımız serbest bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği ise yaptığı paylaşımda "Halkı bilgilendirmeyi temel amaç edinmiş her gazeteci, haber ve yorum üretmekten, yazmaktan asla vazgeçmeyecek. Gazetecilikten vazgeçmeyen her meslektaşımızın yanında olduğumuzu bildiririz. Gazeteci Tolga Şardan’ı derhal serbest bırakın!" ifadeleri yer aldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklamada sansür yasasına vurgu yapılarak "Sansür yasası görevini yerine getirerek gazeteciler üzerinde bir cezalandırma aracı olarak kullanılmaya devam ediyor" ifadeleri yer aldı.