Yeni Akit yazarı: Memleketimizde iş çok çalışan yok; düzensiz göçmenleri birçok alanda istihdam edebiliriz

Yeni Akit yazarı: Memleketimizde iş çok çalışan yok; düzensiz göçmenleri birçok alanda istihdam edebiliriz
Yeni Akit yazarı Hüseyin Öztürk, düzensiz göçmenleri düzenli hale getirerek; tarım, hayvancılık, tekstil gibi birçok sektörde istihdam edilebileceği yönünde önerisini dile getirdi.  Öztürk, bugünkü yazısında, özetle...

Yeni Akit yazarı Hüseyin Öztürk, düzensiz göçmenleri düzenli hale getirerek; tarım, hayvancılık, tekstil gibi birçok sektörde istihdam edilebileceği yönünde önerisini dile getirdi.  

Öztürk, bugünkü yazısında, özetle şu ifadeleri kullandı: 

"Düzensiz göçmenler düzenli hale getirilebilir. Sanırım İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve ilgili kurumlar bu hususta çalışmalar yapmaktadırlar. 1960’larda Almanya nasıl bizden düzenli şekilde işçi aldı ve diğer üçüncü dünya ülkelerinden getirdikleri işçilerle ülkelerini kalkındırdıysalar, biz de pekâlâ aynı sistemle düzensiz göçmenleri düzenli hale getirip; tarımdan, hayvancılığa, tekstilden sanayiye kadar tüm sahalarda istihdam edebiliriz. Kendime soru: 'Şu kadar nüfusumuz var, kendi işimizi kendimiz göremiyoruz da el âlemin göçmenlerine mi muhtaç olduk?'

Evet, muhtaç olduk! Hem ne muhtaç olma! Memleketimizde iş çok çalışan yok. İşsizlik politik bir söylem! Yerkürede tembellikle kalkınmış hiçbir ülke bulunmamaktadır.

Maalesef, 'Devlet versin ben yiyeyim' noktasına getirilen bizden başka ülke de yok. Küçük bir akarsu kenarına gölgesinde oturacağı ağaç fidesinin dikilmesini bile devletten bekleyen bir toplum haline geldik."

Düzensiz göçmenler, düzenli hale getirilmezse, bu yıl ve sonrasında tarım ve hayvancılık gittikçe zorlaşacak ve üretim dibe vuracaktır. "