Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonunda silahlı saldırı gerçekleşti. En az 40 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı IŞİD üstlendi.Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus Belediye Binası'nda bulunan konser salonunda...
Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonunda silahlı saldırı gerçekleşti. En az 40 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı IŞİD üstlendi.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus Belediye Binası'nda bulunan konser salonunda saldırı düzenlendi.

Rus basını konser öncesi, ellerinde otomatik silahlar olan kamuflaj giymiş 3 kişinin insanların üzerine ateş açmasıyla çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu açıkladı.

Saldırının ardından binada patlama olduğu ve yangın çıktığı belirtildi. Ancak patlamanın sebebi bilinmiyor. Olay yerine çok sayıda polis ve  70'den fazla ambulans sevk edildi.

En az 40 kişi hayatını kaybetti

Rus Federal Güvenlik Servisi, konser salonuna düzenlenen saldırıda 40 kişi öldüğünü, 100'den fazla kişi yaralandığını açıkladı.

Saldırının meydana geldiği konser salonu yakınlarında ise ikinci bir patlama meydana geldi.

Hafta sonu etkinlikleri iptal edildi

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaptığı ilk açıklamada “büyük bir trajedi yaşandığını” kaydetti. Saldırıda ölenler olduğunu doğrulayan Sobyanin, taziye dileklerini bildirdi.

Rusya hükümeti tarafından yapılan açıklamada hafta sonu yapılacak tüm etkinlikler iptal edilirken  Rus Dışişleri Bakanlığı  "Tüm dünya bu saldırıyı kınamalı" dedi.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Moskova’da düzenlenen saldırıya Ukrayna’nın karıştığına dair herhangi bir belirti bulunmuyor"

Rusya Adalet Bakanlığı: Soruşturma başlatıldı

Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City konser salonuna düzenlenen saldırıya ilişkin ‘Terör Yasası’ maddesi kapsamında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Olay yerine merkez ofisten operasyonel soruşturma ekibi gönderildi

Ukrayna, saldırıyla alakası olmadığını iddia etti

Ukrayna rejiminin başı Zelenskiy'nin üst düzey yardımcısı Mykhailo Podolyak, Moskova'daki Crocus konser binasına düzenlenen saldırıyla Ukrayna'nın ilgisi olmadığını iddia etti.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Moskova'daki saldırıyı IŞİD, Telegram'dan yaptığı paylaşımla üstlendi.

 

ABD Büyükelçiliği uyarmıştı

Rusya'da Şubat ayından itibaren ise bir terör eyleminin hazırlığının yapıldığına dair uyarılar artmış, ABD Büyükelçiliği de uyarılarda bulunmuştu. 3 Mart'ta İnguşetya/Karabulak'ta FSB'nin operasyonunda saldırı hazırlığı yaptığı öne sürülen 6 kişi öldürülmüştü.

Saldırıdan ilk görüntüler