Moskova'daki katliam saldırısına Türkiye'den kınama geldi

Moskova'daki katliam saldırısına Türkiye'den kınama geldi
Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda meydana gelene silahlı saldırıda 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la telefon görüşmesi...
Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda meydana gelene silahlı saldırıda 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye'nin terör saldırısını kınadığı belirtildi

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi.

Rus Federal Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada ilk verilere göre konser salonuna düzenlenen terör saldırısında en az40 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la saldırının ardından bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fidan görüşmede Moskova'daki menfur terör saldırısını kınadığını belirterek Rusya halkına ve hükümetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının başsağlığı dileklerini iletti.

"Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan kınama açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Moskova’daki bir konser salonuna bu akşam (22 Mart) düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Rus halkına ve Rusya Hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."